Programmabureau Advies Overheid.nl

Website gemeente Nunspeet vernieuwd

De website van de gemeente Nunspeet, www.nunspeet.nl, is vernieuwd. De lay-out is aangepast en de structuur is op onderdelen verbeterd, waardoor het gebruiksgemak is vergroot.

De vormgeving van de pagina is verbeterd en het gebruik van kleuren is aangepast. De navigatiestructuur is duidelijker geworden en er wordt meer gebruik gemaakt van fotos Een groot aantal (aanvraag)formulieren is via het digitale loket van de website thuis te downloaden en uit te printen. Hierdoor hoeft men bijvoorbeeld voor de aanvraag van een kapvergunning, een bouwvergunning of sloopvergunning of de aangifte van een verhuizing niet meer naar het gemeentehuis, maar kan men thuis het formulier invullen en vervolgens opsturen. Digitaal versturen naar het gemeentehuis is dit moment nog niet mogelijk. Maar in de toekomst zal dat zeker tot de mogelijkheden behoren.

Is de website nu af? Neen, bij de start eind 2001 is reeds benadrukt dat de gemeente continu werkt aan de verdere ontwikkeling van de website. Dat betekent dat ook na vandaag de mogelijkheden van het gebruik van de website worden uitgebreid. Einddoel is een interactieve website, die inwoners van de gemeente optimaal de mogelijkheden biedt om thuis gebruik te maken van de dienstverlening van de gemeente. (Bericht gemeente Nunspeet)

www.ictu.nl