Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 6-03-2003 1e persbericht van donderdag 6 maart 2003

Berichten uit de regio:

Eindhoven: Verdachte autoinbraak aangehouden
Woensdagmiddag is op het politiebureau in Tongelre een 40-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man meldde zich op het bureau. Hij werd gezocht omdat hij verdacht wordt van een autoinbraak op 22 februari in de Locomotiefstraat. Uit de auto werd een autoradio gestolen. De man is voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Man mishandelt ex-vriendin
In zijn woning in het stadsdeel Stratum is woensdag om 22.25 uur een 44-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man zou eerder op de avond de woning van zijn 39-jarige ex-vriendin aan het Arnaudinaplein binnengedrongen zijn. Hij had de voordeur vernield. Binnen had hij zijn ex-vriendin en haar 18-jarige dochter geslagen. De man is voor onderzoek de cel ingegaan.

Eindhoven: Man vernielt ruit
Op de Cavallilaan is donderdag om 2.00 uur een 34-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij had bij een kennis, een 29-jarige man die in een woning aan de Cavallilaan woont, de ruit van de voordeur vernield. Zij hadden een meningsverschil. De verdachte is ingesloten.

Eindhoven: Wanbetalers onder verzet aangehouden In een horecazaak aan het Stationsplein zijn donderdag om 2.15 uur een 36-jarige man en een 43-jarige vrouw, beiden uit Nuenen, aangehouden. De verdachten waren enkele uren in de zaak geweest en hadden voor 92,= geconsumeerd. Ze wilden uiteindelijk de rekening niet betalen. De politie wilde bemiddelen maar de verdachten weigerden te betalen. Ze werden aangehouden, maar zowel de man als de vrouw verzetten zich daar hevig tegen. Ze kwamen uiteindelijk toch in de cel terecht.

Eindhoven: 35 bekeuringen op de Antoon Coolenlaan Woensdag zijn tijdens een verkeerscontrole tussen 17.30 en 18.30 uur op de kruising Bayeuxlaan Antoon Coolenlaan 35 bekeuringen uitgedeeld voor het links afslaan richting Antoon Coolenlaan. Dit is tijdelijk verboden in verband met wegwerkzaamheden.

Eindhoven: Hennepkwekerijen ontdekt
In een woning aan de Heezerweg zijn donderdag om 1.45 uur twee hennepkwekerijen ontdekt. De politie kwam voor een andere zaak aan de deur. In drie verschillende ruimtes stonden in totaal 456 planten. Deze planten en de apparatuur zijn in beslaggenomen. De bewoner, een 23-jarige Eindhovenaar, is aangehouden en voor onderzoek de cel ingegaan.

Eindhoven: Verdachte van diefstal uit auto aangehouden Na een melding van een inbraak in een auto op het St. Theresiaplein stelde de politie donderdagochtend een onderzoek in de omgeving in. Daar werd een 32-jarige verdachte Eindhovenaar aangehouden die kort voor zijn aanhouding iets uit een auto weggenomen zou hebben. Uit onderzoek bleek dat de auto niet op slot zat en dat het voertuig op 3 maart was weggenomen vanaf het Kastelenplein. Bij de verdachte werden een krik, een zaklamp, een cassettebox en een versterker aangetroffen. Hij is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Helmond: Snelheidscontrole
Op de Rijpelbergseweg is woensdag tussen 18.50 en 21.35 uur een snelheidscontrole gehouden. In totaal werden 938 voertuigen gecontroleerd. Hiervan reden 83 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 77 km/u.

Aarle-Rixtel: Auto gestolen na woninginbraak
In een woning aan de Julianalaan is donderdagochtend tussen 3.00 en 3.40 uur ingebroken. Eén van de bewoners werd plotseling wakker toen ze een auto hoorde wegrijden. Toen de bewoner ging kijken ontdekte hij dat zijn eigen auto, een grijze Mercedes Benz 220 CDI met het kenteken 56-HV-DJ was weggenomen. Dit is gebeurd nadat de dader door het openbreken van een achterdeur in de woning de sleutel had weggenomen. Ook werden uit de woning 150 Euro, een rijbewijs, autopapieren en een paspoort weggenomen.

Valkenswaard: Tuinstoelen gestolen
Vanaf een terras behorende bij een flatwoning aan de Luikerweg zijn tussen dinsdagmiddag 16.00 uur en woensdagmiddag 15.00 uur drie tuinstoelen weggenomen. De waarde van de stoelen is onbekend.

Waalre: Woninginbraak
In een woning aan de Ansbalduslaan is woensdag tussen 8.30 uur en 21.30 uur ingebroken. Uit de woning werden voor zover bekend een besteklade en een bankpasje weggenomen. De dader kwam binnen door een raam aan de zijkant van de woning open te breken.