Arcares


Hervisitatie verzorgingshuis

WoonZorg Kwaliteitslabel van CoornhertCentrum verlengd - persbericht Perspekt

Op donderdag 6 maart 2003 om 10.00 krijgt het CoornhertCentrum in Den Haag als derde verzorgingshuis een verlenging van het WoonZorg Kwaliteitslabel. Mevrouw drs. H.C.B. Westland, directeur van de visitatiestichting Perspekt, reikt het bewijs uit.

Het CoornhertCentrum te Den Haag is in 1999 gevisiteerd en heeft destijds het WoonZorg Kwaliteitslabel verworven. Conform de afspraken is het CoornhertCentrum op 3 en 4 oktober 2002 met succes gehervisiteerd. Het CoornhertCentrum heeft de sterke punten uit de visitatie in 1999 weten te continueren en de aandachtspunten opgepakt. De visitatiecommissie vindt het CoornhertCentrum een dynamische en innovatieve organisatie. Draagvlak, deskundigheid en enthousiasme zijn in ruime mate aanwezig om aan het toekomstbeeld vorm en inhoud te geven. Cliëntgerichtheid staat bij het CoornhertCentrum hoog in het vaandel. Door de gehele organisatie is er veel aandacht voor bejegening en privacy van bewoners. De visitatiecommissie vond ook de volledige integratie van kwaliteit in alle bedrijfsprocessen een sterk punt.

Sinds 1994 kunnen verzorgingshuizen zich laten visiteren en het WoonZorg Kwaliteitslabel ontvangen. Tot voor kort vonden deze visitaties plaats onder auspiciën van Arcares (brancheorganisatie verpleeg- en verzorgingshuizen), LOC (organisatie van cliëntenraden verpleging & verzorging) en VDB-Nederland (beroepsvereniging directies zorgsector). Inmiddels is er een aparte stichting opgericht voor visitaties en hervisitaties van verzorgings- én verpleeghuizen: Perspekt, keurmerk in de zorg. Het voormalige WoonZorg Kwaliteitslabel heet nu: Perspekt keurmerk. Dit keurmerk wordt uitgereikt aan zorginstellingen die voldoen aan een groot aantal kwaliteitseisen, bijvoorbeeld op het gebied van de zorgverlening aan cliënten en de betrokkenheid van het personeel bij de organisatie. Het oordeel van cliënten over de zorg- en dienstverlening wordt hier nadrukkelijk bij betrokken. Visitatie vindt plaats op basis van het HKZ-schema Verzorgingshuizen of op basis van het Model Intern Kwaliteitssysteem voor Verpleeghuizen (MIK-V). De kwaliteit wordt getoetst door onafhankelijke deskundigen in een twee à drie dagen durend onderzoek.

Datum: 06/03/2003