Unit 4 Agresso

Unit 4 Agresso versterkt positie in Zuid Europa met strategische alliantie Escador Riverland (Spanje)

Sliedrecht, 6 maart 2003

Unit 4 Agresso, software ontwikkelaar en leverancier van secure e-Business oplossingen gaat een strategische samenwerking aan met Escador Riverland, een vooraanstaande Business software distributeur in Spanje. Met een team van 89 professionals in Granada, Malaga, Barcelona, Sevilla en Madrid is Escador Riverland in Spanje een belangrijke specialist op het gebied van implementatie en distributie van Business software. Unit 4 Agresso breidt met deze samenwerking haar geografische aanwezigheid uit en krijgt verder toegang tot de markt in Spanje. De bedrijven zullen zij aan zij werken om ondernemingen in het middensegment en overheidsorganisaties te voorzien van Agresso Business World. In Spanje heeft Unit 4 Agresso reeds een op de lokale situatie aangepast product en een aantal klanten. Escador Riverland zal met dit partnership intensief samen gaan werken met de reeds bestaande distributeurs. Escador Riverland verwacht in 2003 een omzet te halen van circa 6 miljoen euro. Voor 2003 wordt er een positief resultaat verwacht.

Op dit moment heeft Escador Riverland in Spanje een belangrijke positie met betrekking tot distributie en implementatie van diverse ERP/CRM-producten, inclusief de gerelateerde diensten. Op basis van haar marktpositie en specialisatie ziet Escador Riverland goede kansen om de product portfolio uit te breiden met Agresso Business World. Met Agresso Business World krijgt Escador Riverland focus op verticale markten in het middensegment zoals de publieke sector en professionele dienstverlening (PSA/SPO).

Om het strategische partnership veilig te stellen zal Unit 4 Agresso een converteerbare lening verstrekken aan Escador Riverland. Deze lening kan binnen 2 jaar worden geconverteerd in 30% van het aandelenkapitaal. Daarnaast heeft Unit 4 Agresso een calloptie op de overige 70% van de aandelen, waarbij de prijs is bepaald aan de hand van gestelde doelen. De strategische samenwerking en de geplande conversie worden volledig gefinancierd uit beschikbare liquide middelen.

CFO Edwin van Leeuwen: "Deze strategische samenwerking biedt goede mogelijkheden. Escador Riverland is een gekwalificeerd bedrijf met betrekking tot distributie en implementatie van Business Software, juist in het segment waarin ABW past. Ook de organisatie zelf sluit nauw aan bij Unit 4 Agresso. Vanuit financiële oogpunten is dit eveneens een interessante deal. De marktperspectieven zijn in Spanje nog steeds goed te noemen. Daarnaast zijn de financiële risico's beheersbaar. Unit 4 Agresso bepaalt zelf wanneer en hoeveel zij wenst over te nemen. De prijs is hierbij afhankelijk gesteld van de behaalde resultaten."

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Unit 4 Agresso N.V.
Chris Ouwinga CEO of Edwin van Leeuwen CFO
Tel.: +31 (0)184 444444
Fax: +31 (0)184 444463
E-mail: Edwin.van.Leeuwen@Unit 4Agresso.com

Unit 4 Agresso is een internationale ontwikkelaar en distributeur van secure ebusiness
- solutions. Unit 4 Agresso NV, met hoofdkantoor in Nederland is genoteerd aan Euronext. De organisatie biedt haar diensten aan via werkmaatschappijen en distributeurs in Nederland, Noorwegen, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Zweden, Duitsland, Italië, Spanje, België, IJsland, Canada en de Verenigde Staten.


---- --