Politie Zaanstreek-waterland



14:49 05-MRT-03
loc.: ZAANDAM, PROVINCIALEWEG

Lift naar Amsterdam gaat niet door

Rapp's stonden stil voor een verkeerslicht ter hoogte van garage Zwart. Vanaf het terrein van het Shell tankstation zagen zij een groene personenauto met Duits kenteken richting het centrum rijden. Aan de passagierszijde zagen zij een man aan het portier hangen, die met zijn benen over de rijbaan sleepte. Zij zagen dat de man op een gegeven moment het portier losliet en op het wegdek terecht kwam. De man had diverse schaafwonden op zijn benen en had het benauwd. Voor hem een ambulance ter plaatse laten komen die hem overbracht naar het ZMC De Heel.
Drie getuigen verklaarden dat zij hadden gezien dat de man wilde instappen en de bestuurder vervolgens wegreed.
In het ziekenhuis hebben rapp's de man (46-jarige Amsterdammer) vervolgens gehoord.
Hij verklaarde dat hij een man was tegengekomen bij het Formule 1 hotel. Deze man wilde hem wel even naar Amsterdam brengen. Er moest nog wel even getankt worden. Dat gebeurde bij de Shell op de Provinciale weg. Nadat er getankt en betaald was, gaf de man in de groene (Duitse) auto gas. De Amsterdammer pakte de auto vast en liet niet los wat tot gevolg had dat hij werd meegesleurd.
Na onderzoek bleken de verwondingen mee te vallen. De man wenste geen aangifte te doen.


16:45 05-MRT-03
loc.: MIDDENBEEMSTER, RIJPERWEG

Schuur afgebrand

Naast Super de Boer stond een schuur in brand. Door de brandweer werd geblust. Bij de brand kwam asbest vrij en daarom werd de omgeving afgezet.
De brand bleek te zijn aangestoken. Twee jongens (11 en 12 jaar) hadden brandende kranten naar binnen te gegooid. Zij worden doorverwezen naar HALT.


20:09 05-MRT-03
loc.: PURMEREND, LAUWERSMEER

Diefstal uit woning

Tussen 17.00 uur en 20.00 uur braken onbekenden aan de achterzijde een raam open en namen vanuit de woning boxen en een dvd-speler weg.


20:22 05-MRT-03
loc.: KROMMENIE, ROSARIUMLAAN / JUPITERSTRAAT

Nekletsel na aanrijding

Een 22-jarige Krommeniër reed in zijn auto over de Rosariumlaan wilde personenauto linksaf de Jupiterstraat inrijden. Vanuit tegenovergestelde richting kwam een 31-jarige vrouw uit Assendelft aanrijden en zij wilde rechtdoor genoemde kruising oversteken. De man verleende haar geen voorrang en een aanrijding volgde. De man liep nekletsel op en is per ambulance overgebracht naar het ZMC De Heel.


22:57 05-MRT-03
loc.: PURMEREND, BURG D KOOIMANWG


Autobrand

Stond een Citroen AX in brand. Ondanks dat de brandweer bluste brandde het voertuig geheel uit. Brand is ontstaan aan de achterzijde. Oorzaak onbekend.


23:52 05-MRT-03
loc.: ZAANDAM, JASPERSSTRAAT

Aanhouding vernielers

Naar aanleiding van een melding dat er banden van auto's werden lek gestoken hebben rapp's een onderzoek ingesteld. Twee verdachten zouden op een bromfiets zijn weggereden.
Korte tijd later kwam er een melding dat er bij de afgebrande school aan de Pauwenven glas gerinkel werd gehoord. Door andere rapp's werden in de school twee verdachten aangetroffen die volledig aan het eerder opgegeven signalement voldeden. Verdachten (27 en 28 jaar, beiden uit Zaandam) aangehouden en bij een van hen werd een Stanleymes aangetroffen.
In de Jaspersstraat een Toyota (drie vernielde banden), een Nissan (vier vernielde banden) en een Seat (drie vernielde banden) aangetroffen.
Verdachten ingesloten.


**
Verkeershandhaving
J. van der Molen
Telefoon (075) 687 40 80
Fax (075) 687 33 59
Nr. vht-060303

08:30-09:30/10:30-11:30 05-MAART-03
PURMEREND, CHURCHILLLAAN/ OVERLANDERSTRAAT

Geen autogordel

Woensdagmiddag werd op de Churchilllaan in Purmerend een verkeerscontrole gehouden. In totaal werden bijna veertig boetes uitgedeeld. De meeste boetes waren voor het niet dragen van de autogordel. In totaal dertig bestuurders droegen geen autogordel, twee automobilisten hadden een verlopen APK-keuring en twee bestuurders telefoneerden onder het rijden (niet handsfree). Verder werd nog een drietal boetes uitgedeeld voor het niet behoorlijk leesbaar zijn van een kenteken, geen gele vlakke op een bromfiets en te hard rijden.


08:20-11:15/19:15-21:15 05-MAART-03
MIDDELIE, PROVINCIALEWEG N247
76 km per uur te hard
Op de Provincialeweg N247 (80 km per uur) in Middelie reed een bestuurder woensdagmiddag bijna twee keer zo hard als toegestaan. Tijdens een snelheidscontrole werd een hoogste snelheid van maar liefst 156 km per uur gemeten. Twee andere automobilisten reden ook flink te hard met snelheden van 149 en 144 km per uur. Van alle bestuurders hield zes procent zich niet aan de snelheid. In de avond werd opnieuw op snelheid gecontroleerd. Dit keer hield maar liefst 22% van alle bestuurders zich niet aan de snelheid. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 124 km per uur.


07:25-11:25/13:00-14:30 05-MAART-03
ZAANDAM/ZAANDIJK, PROVINCIALEWEG ZAANDAM-CASTRICUM
07:30-11:30 05-MAART-03
WIJDEWORMER, PROVINCIALEWEG

Weinig hardrijders

Tijdens een snelheidscontrole op de Provincialeweg Zaandam-Castricum in zaandam hielden bijna alle bestuurders (99%) zich woensdagochtend keurig aan de toegestane snelheid van 70 km per uur. Van de bijna drieduizend passanten hadden slechts 29 bestuurders meer dan 76 km per uur op de teller staan. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 95 km per uur. Op de Provincialeweg in Wijdewormer werd een zelfde aantal bestuurders op te hard rijden betrapt, terwijl ook hier ruim tweeduizend weggebruikers de controleplaats passeerden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 115 km per uur. Andere snelheidscontroles vonden plaats in Assendelft, op de Provincialeweg Purmerend-Buitenhuizen en op de Provincialeweg Zaandam-Castricum in Zaandijk. In Assendelft was het aandeel hardrijders tussen één en drie uur, met drie procent, ook laag. In Zaandijk werden, tussen één uur en half drie, snelheden met behulp van een lasergun gemeten zodat hardrijders direct aan de kant konden worden gezet. Hoewel geen te hoge snelheden werden geconstateerd, kregen vier bestuurders toch een stopteken. De eerste bestuurder reed met een aanhangwagen zonder in het bezit te zijn van rijbewijs E in combinatie met B. De tweede bestuurder voerde een onjuiste kentekenplaat, de derde bestuurder, een bromfietser, werd bekeurd omdat hij op een autoweg reed. En ten slotte zal de vierde persoon binnenkort bericht ontvangen van de officier van justitie omdat de auto van de man was voorzien van een laser-shield. Het apparaat is in beslag genomen.
**


10:40 05-MRT-03
loc.: ZAANDAM, BEZAANSTRAAT

Aantreffen hennepkwekerij

In een woning werd een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. Alle slaapkamers waren ingericht als kwekerij. Totaal werden er 290 planten aangetroffen.
Kwekerij ontmanteld. In beslaggenomen werden o.a. ventilatoren (15), koolstoffilters, assimilatielampen (97), dompelpompen (5) en verwarmingselementen (4).
Alle in beslaggenomen goederen werden vernietigd.
De elektriciteit werd buiten de elektriciteitsmeter om verkregen. Hierdoor werd het elektriciteitsverbruik niet geregistreerd. Hiervan zal door het elektriciteitsbedrijf Nuon aangifte worden gedaan.
Er werden twee verdachten aangehouden: een 27-jarige man uit Wijdewormer en een 20-jarige man uit Koog aan de Zaan. Zij werden ingesloten en later in verzekering gesteld.

Een onderzoek werd opgestart naar aanleiding van regelmatiger klachten van overlast door omwonenden.


***


---- --