VU ziekenhuis

Nieuw blad over verpleegkundige ontwikkelingen in het VU medisch centrum

Amsterdam, 6 maart 2003

Vanaf maart 2003 zijn de ontwikkelingen op verpleegkundig gebied binnen het
VU medisch centrum te lezen in het
VerpleegkundeKatern. VerpleegkundeKatern verschijnt zes keer per jaar en is ook te lezen via de website van het VUmc. Het blad richt zich direct op verpleegkundigen van het VUmc, Ook andere gezondheidsinstellingen, beroepsopleidingen en de media kunnen het blad op verzoek toegestuurd krijgen.

VerpleegkundeKatern informeert over de ontwikkelingen die de verpleegkundige beroepsgroep in het VU medisch centrum doormaakt en brengt nieuws over patiëntenzorg, onderwijs en onderzoek vanuit verpleegkundig perspectief. Op deze wijze draagt het blad bij aan de professionalisering van deze beroepsgroep door kennis en inzicht uit te dragen en te vergroten.

VerpleegkundeKatern besteedt inhoudelijk aandacht aan:
- nieuws op het gebied van verpleegkundige beroepsontwikkelingen
- nieuws over (projecten op) een verpleeg- en werkeenheden
- informatie van overlegorganen (zorgmanagersoverleg, hoofdenoverleg en
automatiseringsoverleg)

- onderzoeken van studenten en verpleegkundigen en de resultaten daarvan

- symposia/workshops en dergelijke

- opleidingen en bijscholingen voor verpleegkundigen
- externe ontwikkelingen die van invloed zijn op de (professionalisering van de) beroepsgroep

- verpleegkundige literatuur die kennis en inzicht biedt over verpleegkundige
professionalisering en het werk van de beroepsgroep

In de redactie van het VerpleegkundeKatern hebben verpleegkundigen, naast medewerkers van de dienst communicatie, een belangrijk aandeel in de totstandkoming van het blad. VerpleegkundeKatern wordt als bijlage bij Tracer, het medewerkersblad van het VU medisch centrum, verspreid zodat ook andere beroepsgroepen binnen het VUmc kennis kunnen nemen van de ontwikkelingen op het verpleegkundig vakgebied. VerpleegkundeKatern wordt ook verzonden aan externe relaties zoals hogescholen, verpleegkundige bladen, andere academische ziekenhuizen en de netwerkziekenhuizen in de regio Noord-West-Noord Holland. Via de website van het VU medisch centrum (ingang nieuws en agenda) is VerpleegkundeKatern ook te lezen.