Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 6-03-2003
Persberichten district Sittard (HP 14.20 uur) Donderdag 6 maart 2003

Guttecoven, hennepkwekerij in woning aangetroffen.

In een woning aan de Beukenboomsweg heeft de politie woensdagavond 5 maart 2003 twee hennepkwekerijen aangetroffen. Na overleg met de Officier van Justitie werden de kwekerijen geheel ontmanteld. De bewoner kreeg transactievoorstel van 2200 euro in het kader van snelrecht aangeboden.
De politie trof omstreeks 18.00 uur zowel in de woning als in een berging een hennepkwekerij aan bestaande uit totaal 256 hennepplanten. Deze werden beschenen door 21 assimilatielampen. Verder trof de politie transformatoren, koolstoffilters, een afzuiginstallatie, een ventilator, een hygrometer en tijdschakelaars aan. Na monsterneming van de planten en na overleg met de Officier van Justitie werd de gehele kwekerij ontmanteld. De Officier bood de bewoner een transactievoorstel aan van 2200 euro in het kader van snelrecht. Bij niet betalen is de bewoner gedagvaard om ter zitting te verschijnen. Medewerkers van Essent zullen vandaag nog een onderzoek instellen of de stroom al dan niet legaal betrokken werd.

Sittard, bromfietsdief/heler aangehouden.

Donderdagmorgen 6 maart 2003 heeft de politie op de Dr. Nolenslaan te Sittard een 22 jarige inwoner van Obbicht aangehouden die op een gestolen bromfiets reed.
De politie ging omstreeks 02.00 uur tot controle van de bestuurder van de snorfiets over omdat deze komende uit de richting van het centrum zonder achterverlichting reed. De bestuurder kon de bij de snorfiets behorende papieren niet tonen en verklaarde de politie dat de bromfiets niet verzekerd was. De snorfiets had een oranje plaat maar bij de controle bleek het voertuig een bromfiets te zijn. Daarop werd het framenummer van de bromfiets in de geautomatiseerde bestanden van de politie nagetrokken en bleek dat de bromfiets gesignaleerd stond als zijn gestolen. De bestuurder werd daarop aangehouden waarna hij voor verder onderzoek ingesloten werd aan het politiebureau.

Elsloo, drie jeugdigen aangehouden wegens vernieling / baldadigheid. De politie heeft woensdagmiddag 5 maart 2003 drie jeugdigen uit Elsloo aangehouden die onder de brug te Elsloo een auto ernstig hadden vernield.
Een getuige meldde de politie omstreeks 12.30 uur de vernieling waarop een onderzoek werd ingesteld. De drie jeugdigen werden aangetroffen en bekenden van de auto ruiten ingegooid te hebben en tevens de spiegels ervan getrapt te hebben. Ook werden er deuken in de auto getrapt. Het interieur van de auto werd eveneens ernstig beschadigd en werden er tevens enkele kleine spullen uit de auto weggenomen. Het drietal werd naar het politiebureau overgebracht voor verder onderzoek. De eigenaar die zijn auto bijna niet meer herkende heeft van de vernielingen aangifte gedaan. Tegen het drietal 16 (2x) en 17 jaar en allen woonachtig te Elsloo is proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor werd het drietal onder ouderlijk toezicht gesteld.

Sittard, gestoorde vrouw aangehouden.
De politie heeft woensdagmiddag 5 maart 2003 een 56 jarige vrouw in haar woning te Sittard aangehouden die tientallen keren het nummer van de 112 alarmcentrale nodeloos belde.
Woensdag werd het alarmnummer 112 met grote regelmaat gebeld door een vrouw die aan de telefoon de telefonistes van de 112 centrale uitschold, toeschreeuwde of alleen wartaal uitsloeg. Dat gebeurde vanaf 09.30 uur enige tientallen keren. Nadat met grote regelmaat was gebeld werd bij het zien van het telefoonnummer in de display de verbinding door de medewerksters van de 112 centrale verbroken. Omdat het bellen bleef doorgaan en de vrouw niet reageerde op herhaalde verzoeken te stoppen met het onnodig bellen van het 112 nummer werd tot aanhouding van de vrouw overgegaan. Bij onderzoek bleek zij woonachtig aan de Verdistraat te Sittard waarop een politiepatrouille tegen de wil van de bewoner, zij weigerde haar deur open te maken, haar woning binnentrad. De vrouw werd aangehouden en ingesloten aan het politiebureau te Sittard. Het bleek een gestoorde vrouw te zijn. Aan het politiebureau werd zij door een politiearts onderzocht. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt. Zij heeft ingestemd met een behandeling van het Riagg en werd daarna woensdagavond in vrijheid gesteld.