Gemeente Amersfoort

Inspraak- en informatie-avond Maatweggebied 5 maart; Voorontwerpstructuurplan Maatweg:Nieuw ziekenhuis op MOB-terrein

datum: 4 maart 2003

Op 5 maart vindt de inspraak- en informatie-avond plaats over het voorontwerp-structuurplan Maatweg. Het College van Burgemeester en Wethouders heeft eind januari met dit plan ingestemd. Het is de eerste juridische stap om te komen tot realisering van ondermeer een nieuw ziekenhuis op het MOB-terrein. In 2008 moet dit nieuwe ziekenhuis operationeel zijn. Op woensdag 5 maart vindt om 20.00 uur de algemene inspraak- en informatie-avond plaats in congrescentrum De Eenhoorn. Van 16.00 tot 18.30 uur kunnen belangstellenden bovendien de tentoonstelling over het plan bezoeken in De Eenhoorn. Op 12 maart a.s. sluit de reactietermijn voor het voorontwerp-structuurplan Maatweg.

De aanleiding voor het structuurplan is de noodzaak te komen tot nieuwbouw voor het Meander Medisch Centrum, een samenvoeging van het Eemland Ziekenhuis en het Regionaal Gezondheids Centrum. De huidige gebouwen zijn op termijn ongeschikt; zij kunnen niet voldoen aan de steeds hogere eisen van de gezondheidszorg. Het ziekenhuis heeft de gemeente gevraagd te onderzoeken wat een geschikte plaats voor nieuwbouw zou zijn. Van de 22 mogelijke locaties voldoet het gebied rond de Maatweg het beste aan de eisen. De gemeenteraad heeft dit besloten op 30 januari 2001. Sinds die tijd is gewerkt aan het Voorontwerp Structuurplan Maatweg.

Ziekenhuis en beter landschap hoofddoelen
In het structuurplan Maatweg is vastgelegd hoe bijvoorbeeld wordt omgegaan met nieuwbouw, ecologie, milieu, geluid, landschap, verkeer en parkeren. Het gebied dat wordt beschreven in het structuurplan omvat onder andere de Schans, het voormalig MOB-terrein, de Stuw en de kop van Schothorst bij de Balladelaan. Het plan moet uiteindelijk leiden tot een nieuw ziekenhuis op het MOB-terrein. Verder wil het college de landschappelijke kwaliteiten van het hele gebied versterken. Op beperkte schaal is ook woningbouw in het gebied mogelijk, ondermeer langs de ontsluitingsweg de Schans, de kop van Schothorst en de Balladelaan.

Inspraak
Het Voorontwerp Structuurplan Maatweg ligt nog tot 12 maart as ter inzage bij informatie-centrum de Observant, Stadhuisplein 7, en bij de wijkcentra Hoogland en Schothorst. GeĂŻnteresseerden kunnen met hun vragen of opmerkingen terecht tijdens de inloopmiddag op 5 maart, van 16.00 uur tot 18.30 uur in congrescentrum de Eenhoorn, Koningin Wilhelminalaan 33. Daar vindt 's avonds vanaf 20.00 uur ook de algemene informatie- en inspraakavond plaats. Tijdens de bijeenkomst worden de plannen toegelicht en is er gelegenheid tot het stellen van vragen en het geven van een oordeel.
Natuurlijk kan er ook schriftelijk worden gereageerd: Aan het College van Burgemeester en Wethouders
t.a.v, de heer A.W. Korste, Postbus 4000, 3800 EA Amersfoort.

De inspraakperiode loopt tot 12 maart. Tegelijkertijd wordt het voorontwerp aan verschillende instanties om commentaar voorgelegd. De gebundelde reacties en de verslagen van de bijeenkomsten gaan naar het College van Burgemeester & Wethouders. Naar aanleiding van de reacties wordt het plan ,eventueel,aangepast naar de Provinciale Planologische Commissie gestuurd. Daarna komt het plan weer ter inzage. Uiteindelijk stelt de Gemeenteraad het plan vast, naar verwachting eind 2003.