Korps: Flevoland, plaats: Gehele regio 6-03-2003 Dagelijkse nieuwsberichten
Stafdienst Communicatie, tel.: 06 - 51 40 19 52

Getuigenoproepen straatroof
ALMERE Het speciale rechercheteam dat alle straatroven in Almere onderzoekt, is op zoek naar getuigen van de volgende twee straatroven:

Woensdagnacht 1 januari rond een 03:30 werd een 25-jarige taxichauffeur uit Vlaardingen beroofd aan de Markerkant door twee nog onbekende mannen, die opstapten in Schiedam en naar Almere wilden. Eenmaal daar aangekomen, reed de chauffeur op een gegeven moment vanuit de richting van het centrum en wilde naar de Hogering gaan. Ter hoogte van een benzinepomp, gaven de twee mannen aan het voertuig te willen verlaten. Vervolgens gebruikte de man die achterin zat, geweld tegen de chauffeur en sommeerde hem om zijn portemonnee af te geven. De mannen renden daarna weg richting de Mosweg. De politie zoekt getuigen.
De poging tot straatroof maandagmiddag 3 maart waarbij een 20-jarige jongen werd lastiggevallen en werd achtervolgd vanaf de Allendestraat via de Churchillweg richting het station. De twee verdachten, 17 en 19 jaar uit Almere, zijn al weliswaar aangehouden, maar getuigenverklaringen zijn onontbeerlijk om dit onderzoek af te kunnen ronden.
Mensen die iets gezien of gehoord hebben of over informatie beschikken die van belang kunnen zijn voor het politieonderzoek, worden gevraagd contact op te nemen met het rechercheteam straatroven, tel.: 0900-8844.

Bedrijfsinbrekers bezoeken Zeewolde
ZEEWOLDE Bij in totaal vijf bedrijven aan de Marconiweg en Nobelweg is dinsdagnacht ingebroken. Wat er precies is gestolen, is nog niet bekend. Diverse hekken en lantaarnpalen zijn vernield. De politie stelt een onderzoek in en vraagt mensen die iets gezien of gehoord hebben zich te melden bij de politie, telefoon: 0900-8844.

Inbreker meldt zich
LELYSTAD Een 15-jarige jongen uit Lelystad heeft zich woensdagnacht gemeld bij de politie nadat hij ongeveer twee uur eerder had ingebroken in een gebouw aan de Schouw. Bij deze inbraak had hij zijn hand verwond. Na behandeling in het ziekenhuis is hij overgebracht naar het politiebureau en voor verhoor ingesloten. De buit, een geldkistje, had hij in de bosjes gegooid. Een politiehond heeft de buit teruggevonden.

Aanhouding vals paspoort
ALMERE Een 31-jarige Almeerder is woensdagmorgen aangehouden omdat hij bij het Belastingkantoor met een vals paspoort een sofi-nummer wilde aanvragen. Een medewerker van het Belastingkantoor vertrouwde het niet en belde de politie. De verdachte is voor nader onderzoek in verzekering gesteld.

Straatrover aangehouden
ALMERE Een Almeerse jongen van 14 jaar is woensdagmiddag aangehouden op verdenking van straatroof bij een school in Almere Buiten. De 14-jarige had onder bedreiging met een mes de fiets van een 14-jarig meisje willen stelen. Hij werd echter betrapt door de conciërge, aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hij is voor verhoor in verzekering gesteld. Het mes en een zogenoemde losse flodder zijn in beslag genomen.

Aanhouding winkeldieven met inbrekersgereedschap ALMERE Drie Amsterdammers van 18, 19 en 20 jaar zijn woensdagmiddag in een supermarkt aan de Stationstraat aangehouden voor winkeldiefstal. Ze hadden boodschappen in hun tas gestopt en een blikje drinken uit het schap gepakt en leeg gedronken. Dit alles zonder ervoor te betalen. Winkelpersoneel hield het drietal aan en droeg hen over aan de politie. Bij fouillering bleken ze een verboden vlindermes en diverse gereedschappen bij zich te dragen die gebruikt worden bij inbraak van autos. Ze zijn voor nader onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Fietsendief aangehouden
ALMERE Surveillerende agenten hebben woensdagavond een 27-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden voor fietsendiefstal. Hij zat bij iemand achterop de fiets en droeg een fiets over zijn schouder. Bij het zien van de politie gooide hij de fiets plotseling weg. Na een korte achtervolging kon hij worden aangehouden. Hij bleek een betonschaar en een schroevendraaier bij zich te hebben. Deze zijn in beslaggenomen. De ander wist te ontkomen. De verdachte is voor nader onderzoek in verzekering gesteld.

Doorrijder aangehouden
BANT De politie heeft woensdagmiddag een 18-jarige automobilist uit Creil aangehouden omdat hij was doorgereden na een aanrijding. Hij had geen voorrang verleend aan een 34-jarige automobiliste uit Bant die op de rotonde aan de Lemsterweg reed. Ze remde nog, maar kon niet voorkomen dat ze de achterkant van zijn auto raakte. Na deze botsing, reed de 18-jarige door. Hij is later aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor is hij weer heengezonden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Aanhouding vreemdeling
LELYSTAD Bij het station is woensdagmorgen een zwartrijder aangehouden. Hij was zonder geldig vervoersbewijs in de trein gestapt. Daarnaast bleek hij als vreemdeling in Nederland te verblijven. Hij is op het politiebureau ingesloten om zijn identiteit te kunnen achterhalen.

Bedrijfsbrand
EMMELOORD De brandweer heeft woensdagmorgen moeten uitrukken naar de Betonweg voor een brand bij een bedrijf. Het vuur is ontstaan bij een ventilator. De reden is nog onbekend. De bedrijfsbrandweer en de brandweer van de Noordoostpolder hadden het vuur snel gedoofd. Niemand raakte gewond.

Kind gebeten door hond
ALMERE Een 4-jarig jongetje uit Almere is woensdagmiddag gebeten door een hond. Volgens getuigen zou het jongetje bij het spelen op de rug van de hond zijn gesprongen waarna de hond van zich af beet. Het jongetje is met een hoofdwond overgebracht naar het Flevoziekenhuis. De hond is meegenomen door de dierenambulance. Of de hond afgemaakt moet worden, is nog niet bekend.

Aanrijding Waterlandseweg
ALMERE Bij een aanrijding op de Waterlandseweg zijn woensdagmiddag drie mensen gewond geraakt. Een 30-jarige automobilist uit Huizen had de afzetting bij de Vogelweg genegeerd en de Waterlandseweg opgereden richting de A27. De Waterlandseweg is op dit moment afgesloten wegens wegwerkzaamheden. Daar reed hij achterop een stilstaande auto, waarin twee wegwerkers zaten te lunchen. Hun auto schoot enkele tientallen meters door. De man uit Huizen en een wegwerker uit Wezep (leeftijd onbekend) zijn met onbekend letsel overgebracht naar het Flevoziekenhuis. Een 17-jarige wegwerker uit Zeewolde is ter plaatse behandeld door ambulancepersoneel.

Aanrijding
ALMERE Op de Vrijheidsdreef heeft zich dinsdagavond een aanrijding voorgedaan. Een 20-jarige automobiliste uit Almere wilde linksaf de Frans Halsweg inslaan en zag daarbij een 25-jarige automobilist uit Almere over het hoofd. Een botsing was niet meer te voorkomen. De man raakte bekneld en is door de brandweer uit zijn auto bevrijd. Beiden zijn met nekklachten per ambulance overgebracht naar het Flevoziekenhuis. Na controle mochten ze weer naar huis.