Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 6 maart 2003

Inbrekers gaan met vijf computers aan de haal

TILBURG - Bij een onderwijsinstelling aan de Professor Cobbenhagelaan zijn inbrekers tijdens de Carnavalsdagen met vijf computers aan de haal gegaan. Om bij de buit te komen sloegen zij aan de achterzijde van de school een ruit in.

Tilburger aangehouden

TILBURG - Aan het Burgemeester van de Mortelplein hebben agenten gistermiddag om tien over halfdrie een 24-jarige man uit Tilburg aangehouden. Hij had twee mensen in een bushokje bedreigd en bij een supermarkt vernielde hij een plant. Na verhoor werd de man met een AU-dagvaarding op zak weer in vrijheid gesteld.

Tilburger heeft vuurwapen in huis

TILBURG - In een woning aan de Pastoor van Beurdenstraat hebben agenten van het politieteam Wilhelminapark gistermiddag een vuurwapen, munitie, een holster en handboeien aangetroffen. De aangetroffen goederen hebben de agenten in beslaggenomen. De eigenaar van deze spullen, een 19-jarige Tilburg, werd na deze vondst in zijn woning aangehouden. Dat ging niet zonder slag of stoot en de agenten moesten pepperspray gebruiken om de man onder controle te krijgen. In het belang van het onderzoek is de verdachte in verzekering gesteld.

Winkeldief gepakt

TILBURG - Aan de Gasthuisring hebben agenten gistermiddag rond kwart voor vijf een 27-jarige man uit Tilburg aangehouden. De man was in een supermarkt aan de Jan Heijnsstraat betrapt bij winkeldiefstal, wist aanvankelijk nog wel de benen te nemen, maar kon kort daarna aan de hand van het signalement dat de agenten van de winkeldief hadden, worden aangehouden. Met een dagvaarding op zak mocht de man weer naar huis.

Beroving mislukt

TILBURG - Een 22-jarige vrouw uit Tilburg heeft vandaag bij de politie aangifte gedaan van een mislukte tasjesroof. Dinsdagavond tussen halfacht en kwart voor acht fietste zij via de Hoefstraat naar de Koestraat. In de Koestraat proberen twee nog onbekende mannen de handtas van de vrouw van haar fietsstuur te pakken. Van één van de daders krijgt de vrouw een klap tegen het gezicht en de andere probeert intussen de tas te pakken. Dat lukt niet en de vrouw komt hierdoor ten val. Zo ook de man die de tas probeerde te pakken. De vrouw loopt bij de beroving blauwe plekken en kapotte kleding op.

TILBURG - Dinsdagnacht, tussen vier uur en halfvijf, is in de Tuinstraat een 20-jarige Tilburgse vrouw van haar mobiele telefoon beroofd. De vrouw krijgt van de nog onbekende dader een brandende sigaret tegen haar onderlip gedrukt waarna de man haar telefoon uit de handen rukt. De vrouw heeft vandaag bij de politie aangifte gedaan.

Bron: Carel Bouman