Corel Designer 10 laat technische ontwerpers efficiënter werken

Technische ontwerpsoftware belangrijk verbeterd met behoud van compatibiliteit

Maarssen, 6 maart 2003 - Corel annonceert de nieuwste versie van zijn grafische software voor technische ontwerpers, Corel Designer 10. Dit pakket zal vanaf begin maart beschikbaar zijn.

Corel Designer 10 vereenvoudigt en versnelt de productie van technische ontwerpen met behulp van de specifiek daarvoor ontworpen gereedschappen en een probleemloze uitwisseling van bestanden binnen de technisch-grafische workflow. Corel Designer 10 is ontworpen om zeer nauwkeurige en gedetailleerde technische tekeningen te maken, wat in deze branche van cruciaal belang is.

Nieuwe functionaliteit van Corel Designer 10


* Met de nieuwe mogelijkheden voor Precision Snapping kunnen bepaalde punten in een technische tekening uiterst nauwkeurig worden aangegeven. Zo vindt 'Gravity Snapping' bijvoorbeeld automatisch de grid-punten, waardoor gebruikers een ontwerp met behulp van elk gereedschap zeer precies kunnen modificeren.
* Alle transformaties van een object kunnen nu vanaf een centrale locatie gerealiseerd worden. Met de nieuwe Transformation Docker kan een object heel precies verplaatst, geroteerd, geschaald en gedraaid worden. Combineer meerdere objecten tot een enkel object met de Convert to Ellipse- en Join Curves-opties. Wis individuele lijnsegmenten met een enkele muisklik, of meerdere lijnsegmenten ineens door ze eerst te selecteren met het Virtual Segment Delete-gereedschap.
* 'Symbols' verkleinen de algemene bestandsomvang van illustraties en verbeteren hun consistentie. Corel Designer 10 bevat duizenden opnieuw te gebruiken standaard Symbols, die kunnen worden opgeslagen in bestanden of gekoppeld over een netwerk. Indien veranderingen in deze symboolbibliotheken zijn aangebracht, kunnen gebruikers deze met behulp van de Link Manager in alle ontwerpen doorvoeren, wat de consistentie in alle documenten verzekert.
* De technische illustratiegereedschappen zijn uitgebreid, waardoor 'call-outs' met 'halo's' gemaakt kunnen worden en dimensies, connectorlijnen en lijndikte snel veranderd kunnen worden. Ook kan de gebruiker hiermee eigen lijnuiteinden creëren.
* De compatibiliteit is verder uitgebreid. Designer 10 ondersteunt nu meer dan zestig import/export-filters en nog meer bestandsformaten, zoals CorelDRAW, AutoCAD DXF/DWG, Microsoft Word, CGM, SVG PDF en Microsoft Visio.

* Door het meegeleverde CorelTRACE 11 wordt de productietijd versneld, doordat gebruikers hiermee gescande rasterbeelden, diagrammen en schema's kunnen importeren met behulp van TWAIN-compatibele apparatuur en deze converteren naar een bewerkbaar vectorformaat.
* Visual Basic for Applications (VBA) wordt nu met de applicatie meegeleverd. Met behulp van scripts kunnen terugkerende taken eenvoudig geautomatiseerd worden, wat de productietijd ten goede komt.
Prijzen en beschikbaarheid
Corel Designer 10 is vanaf begin maart 2003 beschikbaar en heeft een verwachte winkelprijs van 569 euro voor de volledige versie en 299 euro voor de upgrade versie (bedragen zijn excl. BTW). Corel biedt ook flexibele licentieopties voor kleine, middelgrote en grote organisaties, alsmede voor onderwijsinstellingen en de overheid.

Meer informatie over Corel Designer 10 is te vinden op http://www.corel.com/designer10.

Corel Corporation
Corel Corporation is een vooraanstaand technologiebedrijf dat zich sinds 1985 specialiseert in de ontwikkeling van hulpmiddelen voor het creëren van content en het beheren van bedrijfsprocessen, alsmede op XML gebaseerde bedrijfsoplossingen. Het bedrijf heeft zich tot doel gesteld om consumenten en zakelijke klanten in staat te stellen om visuele content te creëren, uit te wisselen en te gebruiken op manieren die altijd relevant en accuraat zijn. Het hoofdkantoor van Corel is gevestigd in Ottawa, Canada. Corel is genoteerd aan de NASDAQ Stock Market ('CORL')en de Toronto Stock Exchange ('COR').

Ingezonden persbericht