Ingezonden persbericht


Nieuwe veelzijdige digitale camera's: HP Photosmart 735 en 935

Amstelveen, 6 maart 2003 - HP annonceert twee nieuwe stijlvolle digitale camera's: de HP Photosmart 735 en de HP Photosmart 935. Beide digitale camera's zijn bij uitstek geschikt voor mensen die creatief met fotografie willen omgaan. Van de beginnende digitale fotograaf tot de meer ervaren digitale amateurfotograaf.

De HP Photosmart 735 en 935 maken herinneringen tastbaar in de vorm van foto's, video- en audioclips. Met het uitgebreide bedieningspaneel kan de gebruiker belichting, lichtgevoeligheid, kleur, contrast, lensopening, sluitertijd, resolutie en compressie handmatig instellen. Zelfs de meest onervaren gebruiker kan de camera als een professional bedienen met hulp van de geïntegreerde handleiding.

HP Photosmart 735
De HP Photosmart 735 is een stijlvolle en betaalbare digitale camera die zo klein is dat hij zelfs in een broekzak past. De camera heeft een resolutie van 3 megapixels, een totale zoomcapaciteit van

15 x (Pentax 3 x optisch en 5 x digitaal) en een intern geheugen van 16 MB. De HP Photosmart 735 is voorzien van een geheugenkaart-slot voor SD/MMC-geheugen en een kleuren LCD-scherm van 3,8 cm waarop foto's en video's kunnen worden teruggekeken. De camera zelf kent geen beperking voor de lengte van opgenomen video- en audioclips. De maximale duur van de opname wordt bepaald door de gebruikte geheugenkaart.

HP Photosmart 935
De HP Photosmart 935 heeft een stijvol en compact design en geeft een superieure beeldkwaliteit met zijn resolutie van 5 megapixels en een 21 x totale zoomcapaciteit ( Pentax 3 x optisch en 7 x digitaal). De camera is uitgerust met een 32 MB SD-geheugenkaart. Verder beschikt de camera over 64MB SDRAM-geheugen zodat foto's snel achter elkaar kunnen worden genomen.

HP Instant Share-technologie
Beide nieuwe Photosmart digitale camera's maken gebruik van HP Instant Share-technologie. Deze gebruikersvriendelijke software zorgt ervoor dat digitale beelden eenvoudig zijn uit te wisselen. De gebruiker maakt een foto en stuurt deze direct naar één van de vooraf gedefinieerde bestemmingen (32 e-mailadressen of printers bij de HP Photosmart 735, 34 bij de HP Photosmart 935).

Direct printen
De HP Photosmart 735 en de 935 zijn via een USB-kabel met een HP Photosmart-printer te verbinden. Zo kunnen foto's direct - zonder tussenkomst van een pc - worden geprint.

HP Photo & Imaging software
Beide nieuwe digitale camera's worden geleverd met verbeterde HP Photo & Imaging software. Hierdoor is een heldere, scherpe beeldkwaliteit gegarandeerd. Onderdeel van de software is de HP Memories Disc creator, waarmee gebruikers persoonlijke multimedia-cd's kunnen creëren die op een dvd-speler of pc zijn af te spelen.

Docking station
De HP Photosmart 735 en 935 zijn uit te breiden met een nieuw docking station: de HP Photosmart 8886. Met dit docking station kan de gebruiker in een handomdraai digitale beelden, zonder tussenkomst van een pc, downloaden, printen of e-mailen. Met de afstandsbediening kunnen foto's en video's gemakkelijk op tv worden bekeken. Bijkomend voordeel van de HP Photosmart 8886 is dat de batterijen automatisch in de camera worden opgeladen wanneer deze in het docking station is geplaatst. Het docking station wordt geleverd inclusief een AC-adapter en oplaadbare batterijen.

Accessoires
HP biedt voor de nieuwe digitale camera's verschillende accessoires. Het standaardpakket bevat een camera-etui, 4 AA 1800 NiMH-batterijen en een oplader die de batterijen in slechts twee uur oplaadt. Voor fotografen die veel onderweg zijn, heeft HP het mobiele pakket samengesteld. Dit pakket bevat naast eerder genoemde onderdelen, ook een 32MB SD-geheugenkaart en een adapter voor in de auto, waarmee de batterijen binnen twee uur kunnen worden opgeladen.

Verkrijgbaarheid en prijzen
De HP Photosmart 735 is vanaf juni 2003 verkrijgbaar. De consumentenadviesprijzen inclusief BTW zijn: HP Photosmart 735 digitale camera: ¬ 299,00.
HP Photosmart 735 digitale camera inclusief HP Photosmart 8886 docking station: ¬ 379,00.

De HP Photosmart 935 is vanaf mei 2003 verkrijgbaar. De consumentenadviesprijzen inclusief BTW zijn: HP Photosmart 935 digitale camera: ¬ 599,00.
HP Photosmart 935 digitale camera inclusief HP Photosmart 8886 docking station: ¬ 679,00.

Alle accessoires van de HP Photosmart 735 en 935 zijn verkrijgbaar vanaf mei 2003. De consumentenadviesprijzen inclusief BTW zijn:

HP Photosmart 8886 docking station: ¬ 99,00.
HP Photosmart standaardpakket: ¬ 59,00.
HP Photosmart mobiele pakket: ¬ 79,00.

Informatie over HP is te vinden op http://www.hp.nl

Telefoonnummer voor eindgebruikers voor vragen over producten, aanvragen van documentatie en informatie over verkooppunten: 020 547 66 66.

HP is toonaangevend wereldwijd leverancier van IT producten, technologieën, oplossingen en diensten voor consumenten en organisaties. Het aanbod van HP omvat IT-infrastructuur, global services, personal computing, internet access devices, imaging en printing. Op 3 mei 2002 werd de fusie met Compaq Computer Corporation een feit.

Contactpersonen voor de redactie:
(

Ingezonden persbericht