IWI


Opzet financieel beheer CWI is nog onvoldoende

In haar vandaag gepubliceerde rapport 'Opzet financieel beheer CWI' onderschrijft de Inspectie Werk en Inkomen de conclusies van een onderzoek door KPMG waaruit blijkt dat het financiële beleid en de werkinstructies van de Centrale organisatie voor Werk en Inkomen (CWI) nog niet eenduidig zijn. De inspectie vindt dat de maatregelen ter verbetering die KPMG voorstelt, toereikend zijn om het financieel beheer van CWI op orde te krijgen. Een plan van aanpak hiervoor is nog in ontwikkeling.

In de Wet Structuur uitvoering werk en inkomen (SUWI) is opgenomen dat CWI moet zorgdragen voor een deugdelijke administratie en organisatie en daarmee ook voor procedures en voorzieningen op het gebied van financieel beheer. Het onderzoek van KPMG, dat in opdracht van CWI is uitgevoerd, legde een aantal risico's in de opzet van het financieel beheer bloot, waaronder de verdeling van de verantwoordelijkheden ten aanzien van de planning en controlcyclus. CWI overweegt een aantal maatregelen ter verbetering. Een plan van aanpak met alle activiteiten die moeten worden ondernomen om de problemen op het gebied van financieel beheer weg te nemen, is nog in ontwikkeling.

Voor een toelichting kunt u contact opnemen met Linda Hulshof (tel.
079 - 329 18 08 of 06 - 204 104 31). Het rapport 'Opzet financieel beheer CWI; review van het KPMG rapport Risicoanalyse financieel beheer CWI' kunt u opvragen bij de afdeling Communicatie, tel. 079 - 329 17 63 of e-mail communicatie@iwiweb.nl.


06 mrt 03 16:26