Gemeente Apeldoorn

Reactie gemeente Apeldoorn op uitspraak Raad van State in de zaak Fibroned

Het college van b. en w. van de gemeente Apeldoorn heeft woensdag kennis genomen van de uitspraak van de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, in het geding over de milieuvergunning voor Fibroned B.V. De gemeente heeft altijd verwezen naar het feit dat het hoogste rechtsorgaan de belangen van de betrokkenen zorgvuldig zal afwegen.

Vanwege de bezorgdheid onder de bewoners heeft de gemeente zich in de afgelopen periode ingezet om helderheid te scheppen over enkele vragen die leefden bij betrokkenen en verbetering van de emissies, bovenop wat de vergunning vereiste. Dit gebeurde onder andere door een onderzoek naar de emissies, het organiseren van een bewonersavond en het maken van afspraken met Fibroned over de inzet van een koolstoffilter. Het ging hierbij om extra maatregelen bovenop de vergunning.

De uitspraak van de Raad van State heeft tot gevolg dat de gemeente niet overgaat tot de overdracht van de grond aan Fibroned. De beslissing door het college van B. en W. op de aanvraag van de bouwvergunning van Fibroned wordt aangehouden tot er een nieuwe milieuvergunning door de Gedeputeerde Staten van de Provincie is verstrekt.

Voor een inhoudelijke reactie op de uitspraak van de Raad van State verwijst de gemeente naar de provincie.

© 1996-2003 - Gemeente Apeldoorn - Disclaimer
Webserver: 1