C/TAC-Align

P E R S B E R I C H T

's-Hertogenbosch, 6 maart 2003

Remote mySAP Monitoring: pro-actief beheer SAP
Aldipress en Rode Kruis Ziekenhuis eerste klanten voor nieuwe dienst

CtacAlign breidt haar dienstverlening op het gebied van SAP-beheer verder uit met de introductie van 'Remote mySAP Monitoring'. Met deze dienst kan het SAP-systeem van klanten 'remote' worden bewaakt. Aldipress en het Rode Kruis Ziekenhuis zijn inmiddels al de eerste klanten. CtacAlign neemt in Nederland een vooraanstaande positie in op het gebied van SAP-beheer en bevestigt met deze nieuwe dienst haar leidende rol als SAP-dienstverlener.

Het beheren van bedrijfsbrede informatiesystemen vergt veel van organisaties. Met name technisch beheerders hebben met veel verschillende zaken te maken, zoals wijzigings-aanvragen, storingen en technisch support, maar ook upgrades, nieuwe architecturen en uitbreidingsprojecten. Zeker bij complexe SAP-landschappen is er grote behoefte aan monitoring-diensten die technisch specialisten productiever maken en tegelijk de beschikbaarheid van de systemen verhogen. Met Remote mySAP Monitoring wordt SAP bewaakt met de remote monitoring tool Gensys. In het systeem worden, afhankelijk van de wensen en eisen, op diverse plaatsen parameters gehangen die continu (24 uur per dag en 7 dagen per week) de toestand van de componenten in de gaten houden. Zodra er iets mis dreigt te gaan, geven ze signalen af, die via CtacAlign per e-mail of SMS bij de beheerafdeling van de betreffende klant terecht komen. Die beheerders kunnen vervolgens pro-actief actie ondernemen, in plaats van 'brandjes te moeten blussen'.

Groot voordeel van Remote mySAP Monitoring is dat de klant niet zelf hoeft te investeren in hard- en software, en de implementatie niet zelf hoeft te verrichten. Dat betekent dus een besparing op het onderhoud van gespecialiseerde kennis en de kosten van centrale voorzieningen. CtacAlign zorgt dat het binnen enkele dagen werkt. Neem bijvoorbeeld een SAP-landschap met verschillende servers (bijvoorbeeld voor R/3, BW, Magazijnbesturing, EDI of Internet-access). Het betekent veelal meerdere SAP-applicaties, databases, operating systems, hardware-platforms en interfaces. Automatische bewaking van diverse parameters is dan een noodzaak om de bedrijfsprocessen ongestoord te laten verlopen. Wat er bewaakt moet worden en met welke drempelwaarden is binnen Remote mySAP Monitoring via templates beschikbaar en wordt klantspecifiek afgestemd.

"Remote mySAP Monitoring verhoogt de betrouwbaarheid van SAP voor de eindgebruikers", aldus Pieter Meeuwis, director Application Management van CtacAlign. "Met voortijdige meldingen van dreigende storingen, maandelijkse rapportages en een probleemanalyse van de meldingshistorie ondersteunen we de technische beheerders van SAP. Natuurlijk maken we dan gebruik van de brede expertise die we hebben in het beheren van SAP." Eduard Boezer van Aldipress: "Voor Aldipress betekent de inzet van remote monitoring van SAP een belangrijke verzekering van de continuïteit van met name het logistieke proces, waardoor we onze klanten maximale service kunnen blijven bieden."

Profiel CtacAlign

CtacAlign is als consultancy-organisatie al meer dan tien jaar actief in de SAP-wereld. Met gedegen functionele en technische expertise en 100 % focus op SAP. Implementeren en Integreren
CtacAlign is dé partner voor implementaties van SAP, en de integratie ervan met andere systemen. En uiteraard voor de ondersteuning bij optimalisaties en upgrades van SAP-systemen. SAP beheer
CtacAlign is dé specialist als het gaat om beheer van SAP-systemen. CtacAlign adviseert en ondersteunt bedrijven bij de opzet en organisatie van SAP-beheer, en biedt diverse beheerdiensten. Van gedeeltelijke tot volledige outsourcing, afhankelijk van de wensen van de klant.

CtacAlign is één van de vooraanstaande SAP Service Partners en de grootste SAP-reseller in Nederland. Meer dan 100 organisaties in handel en industrie, zakelijke dienstverlening, (semi) overheid en universiteiten behoren tot de klantenkring.

De onderneming is gevestigd in Nederland ('s-Hertogenbosch) en Spanje (Madrid). CtacAlign is genoteerd aan de Officiële Markt van Euronext Amsterdam en is opgenomen in het Next Economy segment van Euronext.

/ / / / / / / / / /



C/TAC-Align