Provincie Overijssel

Ruim 10.000 bezoekers aan Overijsselse digiboerderij

De Digi-boerderij van waaruit het college van GS op 4 en 5 maart jl. de provincie Overijssel heeft bestuurd is bezocht door ruim 10.000 unieke bezoekers. Zij waren goed voor 226.000 'hits'. Ook zijn er via de site honderden vragen op het dagelijks bestuur van de provincie afgevuurd.

Overijssels Commissaris van de Koningin mr. Geert Jansen is tevreden over de respons. ?Wij hebben heel veel aandacht gegeneerd voor de statenverkiezingen van dinsdag 11 maart en ook prima duidelijk kunnen maken wat wij als provincie doen?.

Beelden
De digiboerderij is onderdeel van de Overijsselse campagne voor de Provinciale-Statenverkiezingen van 11 maart. Op de speciale verkiezingssite, www.overijsselkiest.nl, waren de verrichtingen van het College in de digiboerderij, die was volgetsouwd met webcams en microfoons, te volgen. Het archief van die beelden is overigens nog steeds te bekijken.

Dag van Overijssel Als sluitstuk van de opkomstbevorderende campagne organiseert de provincie Overijssel aanstaande zaterdag een grote open dag op 25 locaties; de Dag van Overijssel. Het programma van die dag en informatie over de verschillende lokaties is te vinden op de verkiezingssite.

Speurtocht

Aan het digi-boerderijproject was een speurtocht verbonden, die op de valreep nog twee winnaars opleverde. Bedoeling was om de exacte plek van de boerderij te achterhalen. De prijs is gewonnen door de heren Klomp (Luttenberg) en Frens (Almelo).

Goed doel
Zij bereikten de de 'schat' die in de omgeving van de boerderij was verstopt gelijktijdig en besloten de prijs van 2000 euro (te besteden aan een goed doel in de provincie) te delen. Klomp geeft zijn 1000 euro aan een stichting die zich inzet voor de bouw van een sporthal in Luttenberg, Frens doneert aan het dierenasiel Almelo.

Verkiezingsavond
Beide heren krijgen hun prijs dinsdag 11 maart aanstaande avond tijdens de verkiezingsavond in het provinciehuis uitgereikt. Deze verkiezingsavond wordt deels live uitgezonden door radio en tv Oost.

Meer informatie: nieuwsredactie@prv-overijssel.nl

Ruim 10.000 bezoekers aan Overijsselse digiboerderij

Provincie schrapt lokatie voor Dag van Overijssel

Overijsselse steden willen voortzetting beleid

Grote belangstelling Overijsselse digiboerderij

Provincie belegt informatieavond over 'de Knoop'

Extra 100.000 euro voor huisartsenzorg Deventer

Politici voeren sport-debat in Zwolle

GS besluiten over jacht en kievitseieren

Bewindslieden ondertekenen akkoord in Goor

SP scoort goed in de StemWijzer

Project Buurtschap IJsselzone Zwolle van stapel

Gedeputeerde Kamperman plant eerste boom Witharen

Forse subsidie voor leidraad externe veiligheid gemeenten

© 06-03-2003 Provincie Overijssel