Gemeente Westland


Vergadering Stuurgroep Gemeente Westland op 6 maart 2003


---

De Stuurgroep gemeente Westland was op donderdag 6 maart 2003 in vergadering bijeen in het gemeentehuis van Naaldwijk.

De Stuurgroep meldt uit haar vergadering het volgende:
* Naar aanleiding van de evaluatie van het project herindeling gemeenten Westland heeft de stuurgroep besloten de projectorganisatie te verstevigen. De bestaande deelprojecten verlopen geheel volgens schema en worden aangevuld met vijf sleutelprojecten. De sleutelprojecten hebben in de uitvoering absolute prioriteit om de nieuwe gemeente per 1 januari 2004 goed te kunnen laten functioneren. De vijf sleutelprojecten zijn: Huisvesting, Migratie ICT, Producten- en programmabegroting, Service-en dienstverlening en Van Organisatie naar Personeel.
* De vergadering van de Raadscommissie fusie van 19 maart a.s heeft de stuurgroep voorbereid samen met de Raadscommissie fusie. Besloten is de beoordeling van de Profielschets met de reacties daarop van inwoners, bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties en gemeenteraden op de agenda te plaatsen.

* De stuurgroep zal op 31 maart a.s samen met de projectgroep een oriëntatiebezoek brengen aan twee gemeenten in Gelderland: Ede en Over Betuwe. Het bezoek aan de gemeente Ede (zeven kernen) is bedoeld om meer inzicht krijgen in het besturen van verschillende kernen en buitengebied. De gemeente Over Betuwe is een recent heringedeelde gemeente. Hier oriënteren de stuurgroep en de projectgroep zich op de ervaring in een nieuw ontstane ambtelijke organisatie.

* De stuurgroep heeft de procedure vastgesteld voor de benoeming van een (beoogd) gemeentesecretaris. De procedure is in overeenstemming met het Plan van aanpak fusieproject en de adviezen van de ondernemingsraden. Eerste stap in de procedure zal zijn het opstellen van een functieprofiel voor de (beoogd) gemeentesecretaris. De selectie van kandidaten voor de functie wordt begeleid door een extern bureau.

07/03/03