Psycho-medisch centrum Parnassia

Persbericht
---

Den Haag, 14 februari 2003

Informatiecentrum Parnassia organiseert themamaand 'Psychiatrie en werken'

Van 24 tot en met 29 maart 2003 wordt landelijk de 29ste week van de psychiatrie gehouden. Onder de titel Weerwerk wordt aandacht besteed aan de inkomens- en arbeidsmarktpositie van psychiatrische cliënten. Het Informatiecentrum sluit hierbij aan door in de maand maart een themamaand 'Psychiatrie en werken' te organiseren. Deze maand start met een thema-avond op 6 maart, georganiseerd door de afdeling Preventie van Parnassia.

Psychiatrie en werken
Weer werken na een opname? Is er plaats voor iemand met een psychische stoornis/handicap op de arbeidsmarkt? Kan iemand met een psychiatrisch probleem en/of een alcoholprobleem een zinvolle dagbesteding krijgen? Veel mensen met een psychiatrische achtergrond willen graag weer aan het werk. Zij willen door vrijwilligerswerk of een (deeltijd)baan kunnen deelnemen aan het maatschappelijke leven opdat zij hun capaciteiten kunnen benutten en daarvoor wellicht ook financieel gewaardeerd worden. In de praktijk zijn er echter nog veel drempels. De uitkering, de keuring, de vooroordelen bij werkgevers over psychiatrische cliënten, de grote werkeloosheid en de huidige wetgeving belemmeren voor deze groep een gemakkelijk instroom. Op bovenstaande vragen wordt antwoord gegeven tijdens de themamaand.

Spreekuur
Tijdens de themamaand is er op het Informatiecentrum aan de Bazarstraat 1 een deskundige aanwezig die informatie kan geven over dit onderwerp. Belangstellenden kunnen het spreekuur alleen op afspraak bezoeken op woensdag 12 en 19 maart van 13.00 tot 15.00 uur. Men kan zich opgeven via telefoonnummer 070-391 79 79.

Thema-avond 6 maart
De speciale voorlichtingsavond is bedoeld voor familieleden en direct betrokkenen. Zij krijgen tijdens de avond informatie en kunnen vragen stellen. Het adres is Prinsessegracht 23, Den Haag. Aanvang vanaf 20.00 uur. De avond is gratis. In de gehele omgeving geldt betaald parkeren.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u terecht bij: het Informatiecentrum
Bazarstraat 1
2518 AE Den Haag
tel: 070-391 79 79
( openingstijden zijn dinsdag t/m donderdag van 10.00 tot 16.00 uur en vrijdag van 10.00 tot 14.00 uur).

Meer informatie over de Week van de psychiatrie kunt u vinden op www.weekvandepsychiatrie.nl.

Het informatiecentrum
Het Informatiecentrum is een voorziening waar iedereen terecht kan met allerlei vragen over Parnassia en de geestelijke gezondheidszorg in het algemeen, de verslavingszorg en verpleeghuiszorg die Parnassia biedt. In het centrum vindt u folders, literatuurlijsten om mee te nemen en boeken ter inzage. In de maand maart is er vooral veel informatie over het onderwerp 'Psychiatrie en werken' en kan het Informatiecentrum op aanvraag een informatiepakket toezenden over dit onderwerp.

---