PERSBERICHT
06/03/2003

Een jaar boordevol passie met Hero!

Ieder jaar brengt Hero een unieke jamsmaak uit, de Hero van het Jaar. En ook dit jaar is het weer een verrassend lekkere smaak geworden: de heerlijke en frisse combinatie van abrikoos en passievrucht.

Hero van het Jaar is erg lekker op je dagelijkse boterham, op het 'verse-weekend-croissantje' of in de yoghurt. Maar je kunt natuurlijk ook van je muffin of pannekoek een echte 'Hero' maken!

TIP:
Maak een lekkere en originele Sachertorte met Hero van het Jaar als vulling, de combinatie van abrikoos en passie geeft een heerlijke frisse smaak aan de taart.

SACHERTORTE
Benodigdheden:

· Een springvorm met een doorsnee van 22 cm.
· 1 Pak mix voor Sachtertorte of als volgt zelf maken: Voor de taart

· 175 gram bittere chocolade

· 6 eieren

· 160 gram boter

· 160 gram suiker

· 160 gram bloem

· 1 zakje vanillesuiker

· 8 eetlepels Hero van het Jaar Abrikoos/Passievrucht Voor de glazuur

· 150 gram poedersuiker

· 3 eetlepels water

· 2 eetlepels cacao
Garnering naar keuze

U gaat als volgt te werk:
Splits de eieren en klop de eiwitten samen met 60 gram suiker stijf. Breek en smelt de chocolade. Roer de boter en 100 gram suiker door de chocola tot een schuimig mengsel. Voeg één voor één al roerend de eidooiers toe. Spatel er de stijfgeklopte eiwitten door. Roer de bloem en de vanillesuiker door dit mengsel. Giet het mengsel in de ingevette springvorm. Bak de taart in ongeveer 45 minuten in een voorverwarmde oven gaar op 180° C. Laat het geheel iets afkoelen voordat u de randen van de vorm los snijdt en de rand verwijdert. Laat de taart afkoelen en snij hem horizontaal doormidden. Besmeer de onderste helft met Hero van het Jaar Abrikoos/Passievrucht en leg de bovenste helft er weer op.
Roer de poedersuiker en de cacao in een kom en voeg beetje bij beetje water toe tot het mengsel smeerbaar is. Verspreid de glazuur met een mes over de boven- en zijkant van de taart.
Garneer de bovenkant naar keuze met chocolade, fruit of met noten.

Achtergrond informatie (