Jaarresultaten - 05/03/2003

Econocom - Resultaten 2002

Rentabiliteit blijft op peil - Integratieproces
van de acquisities verloopt goed

(niet converteerbaar pdf-bestand: )
Zie het origineel http://www.beurs.be/pc/nlc00....Id=50&language=NL .
De geconsolideerde omzet van de Econocom Group is met 1% gestegen tot 971,5 miljoen EUR (een daling van 4,8% bij vergelijkbare consolidatiekring). Dankzij de sterke prestaties van de groep in Financial Services (+29%, waarvan 16% bij vergelijkbare consolidatiekring) kon de impact van de uitgesproken vertraging in de verkoop van microinformaticaproducten op de activiteit van Products & Solutions (-28% in vergelijking met 2001), worden gecompenseerd.
De activiteit Managed Services (outsourcing- en ondersteuningsdiensten), die met contracten op middellange en lange termijn werkt, heeft bevredigend gepresteerd (+3% waarvan 2% bij vergelijkbare consolidatiekring). De bijdrage van de in 2002 verworven bedrijven, met name SX Consultants en Comdisco France/Promodata, is positief. Met de postitieve bijdrage van de maintenance-activiteit die op 3 december 2002 van TASQ werd overgenomen is, gelet op het geringe belang ervan, geen rekening gehouden. Het resultaat uit de gewone bedrijfsuitoefening (vóór afschrijving van de goodwill en uitzonderlijke elementen) is toegenomen met 10% tot 23,3 miljoen EUR.
Het nettoresultaat (vóór afschrijving van de goodwill en uitzonderlijke elementen) bedraagt 15,7 miljoen EUR, d.i. een toename met 4%. Het nettoresultaat, aandeel van de groep was in 2001 voor een bedrag van 3,9 miljoen EUR positief beïnvloed door de meerwaarden die werden opgetekend bij de overdracht van twee niet-strategische participaties. In 2002 is het uitzonderlijk resultaat negatief (-1,3 miljoen EUR) wegens de kosten verbonden aan de uitbesteding van de logistiek bij Econocom Infopoint, en bedraagt het nettoresultaat, aandeel van de groep 10,5 miljoen EUR.
De geconsolideerde kasmiddelen bedragen 71 miljoen EUR en liggen aanzienlijk hoger dan de financiële schulden (20 miljoen EUR). In 2002 heeft de groep 5,1 miljoen EUR besteed aan de aankoop van eigen aandelen, waardoor het geconsolideerd eigen vermogen verminderde. Het niveau van de voorraden is nog verder verminderd en vertegenwoordigt nog slechts drie gewerkte omzetdagen.
Dividend van 0,10 EUR bruto
De Raad van Bestuur zal aan de Jaarlijkse Algemene Vergadering van 20 mei 2002 voorstellen om voor het boekjaar 2002 een dividend goed te keuren van 0,10 EUR bruto per aandeel, of 0,075 EUR netto, wat een uitkering van 30% van het nettoresultaat, aandeel van de groep betekent. Nieuw strategisch plan en vooruitzichten voor
2003
De resultaten van 2002 konden voordeel halen uit het eigen Business Model van de groep dat in België al 20 jaar lang zijn degelijkheid heeft bewezen. Dit Business Model steunt op:

* Drie complementaire activiteiten, waarvan er twee (Products & Solutions en Financial Services) anticyclisch zijn en de derde (Managed Services) met contracten op middellange en lange termijn werkt;
* Een bij voorkeur variabele kostenstructuur, met commerciële agenten die op basis van een percentage van de gegenereerde marge worden vergoed en een uitbestede logistiek (outsourcing). Het nieuwe ontwikkelingsplan van Econocom voor de periode 2003-2007 heet Share Five en heeft als strategische doelstelling het terugwinnen van het leadership in Europa in elk van de activiteiten van de groep. Dit plan veronderstelt een nadrukkelijke aanwezigheid van Econocom in elk van de

niet converteerbaar pdf-bestand:
Zie het origineel .
Bron: Econocom
Provider: Euronext Brussels