Socialistische Partij

12de congres

Uitgebreid werkbezoek Jan Marijnissen aan Amsterdam

05-03-2003 * SP-fractievoorzitter Jan Marijnissen bezoekt morgen Amsterdam om zich te laten informeren over de woningnood in de stad en de huurproblemen van culturele instellingen. Hij spreekt onder meer met het actiecomité SASH (Stop afbraak sociale huurwoningen), maakt een wandeling door de Spaarndammerbuurt en bezoekt het Fotomuseum Amsterdam en het Latijns Amerika Centrum.

Woningnood is in de hoofdstad een groeiend probleem. In alle categorieën komt Amsterdam woningen tekort. Ondertussen worden door het stadsbestuur sociale huurwoningen aan de huurvoorraad onttrokken en worden hele wijken gesloopt. Morgen om halftwee bezoekt SP-leider Jan Marijnissen het actiecomité SASH in de Spaarndammerbuurt en maakt hij met het comité een wandeling door de wijk die, als het aan de deelraad ligt, de komende jaren ettelijke bouw- en sloopprocessen over zich heen zal krijgen.

In de Amsterdamse binnenstad worden steeds meer culturele en maatschappelijke instellingen bedreigd door extreem hoge huren en zien zich soms genoodzaakt de binnenstad te verlaten. Vorig jaar zomer is de SP de actie `Sociale huur voor cultuur' begonnen. Morgen om kwart voor drie ontvangt Marloes Krijnen van het Fotomuseum Amsterdam Jan Marijnissen in het Foam, waar hij vervolgens zelf een actiekaart zal tekenen en een actiebus in het museum komt plaatsen. Later wordt ook het Latijns-Amerikaans Centrum aangedaan.

PROGRAMMA

13.30 uur Zaandammerplein hoek Houtrijkstraat; wandeling door Spaarndammerbuurt

14.45 uur Bezoek Fotomuseum Amsterdam Foam, Keizersgracht 609

15.30 uur Ondertekening petitie Sociale huur voor cultuur, plaatsing eerste actiebus

15.45 uur Bezoek Latijns Amerika Centrum, Nieuwe Herengracht 29