Fontys


donderdag 6 maart 2003

Fontys Hogescholen Eindhoven bundelt krachten voor autobranche Het Automotive Center van Fontys Hogescholen verenigt vanaf september dit jaar drie studiemogelijkheden op het gebied van autobranche. Naast de richting Automotive Education en het recent gestarte Automotive Marketing, volgt nu een derde opleiding, Automotive Engineering.

De krachtenbundeling beoogt een samenwerking tussen Fontys Hogescholen, een aantal Regionale Opleiding Centra, het bedrijfsleven en de Technische Universiteit Eindhoven. De Automotive richtingen worden in onderlinge samenwerking verzorgd door drie Fontysinstituten: Fontys Hogeschool Werktuigbouwkunde (Automotive Engineering), Fontys Hogeschool Marketing Management (Autotmotive Marketing) en Fontys Pedagogisch Technische Hogeschool (Automotive Education) in Eindhoven. Het Fontys Automotive Center is aantrekkelijk voor het volgen van HBO Automotive opleidingen op het gebied van techniek, kennisoverdracht en management, en marketing en sales. De opleidingen zijn toegankelijk met een bol-4, bbl-4 opleiding of een HAVO / VWO opleiding. Studenten met een andere niveau 4 opleiding kunnen na een gesprek met de studieloopbaanbegeleider vaak zonder problemen een van de opleidingen starten.

Automotive Engineering
Nieuw dit jaar is Automotive Engineering. In deze richting wordt de nadruk gelegd op de techniek in de autobranche. Zo krijgen studenten de gelegenheid zich te specialiseren in techniek en engineering ter voorbereiding op functies als ontwerper / constructeur, projectleider of verzekeringsexpert. De nieuwe opleiding is een goede aanvulling op de twee reeds bestaande opleidingen binnen het center. Bij Automotive Education ligt de nadruk op kennisoverdracht en het uitoefenen van een instructeurs functie, en bij Automotive Marketing gaat het vooral om de bestuurlijke kant van een auto-onderneming en de invulling van een marketeer functie. Fontys Automotive Center biedt met de drie opleidingen een totaalpakket voor iedereen die verder wil studeren aan een hbo-opleiding gericht op de Autmotive sector.

Bedrijfsleven
Automotive Business is gericht op de zakelijke dienstverlening voor fabrikanten, importeurs en bedrijven binnen de branche. Op dit moment voert het Automotive Center trainingen uit voor verschillende auto- importeurs en -fabrikanten op het gebied van techniek en marketing en biedt het mogelijkheden voor onderzoek en ontwikkeling van nieuwe producten en / of diensten. De zakelijke dienstverlening is een belangrijke partner voor de voeding van de opleidingen van het Automotive Center.

Open dag
Tijdens de open dag op 15 maart in Eindhoven zal uitgebreid aandacht besteed worden aan het Automotive Center. Voor geĂŻnteresseerden is het mogelijk om van 10.00 uur tot 14.30 uur meer informatie te krijgen over de opleidingen die daar gegeven worden. De opleidingen van het Automotive Center komen aan bod in gebouw R1 aan de Rachelsmolen 1, in Eindhoven. Informatie is beschikbaar in de vorm van een brochure en een internetsite. Het adres: www.automotivecenter.nl .