Politie Zeeland


Z-1584-2003 BROMMOBIEL TOTAL LOSS
Een 78-jarige man uit de gemeente Sluis, bestuurder van een brommobiel, is donderdag rond 16.00 uur op de kruising Tragel Oost / N58 in botsing geraakt met een vrachtauto en met de schrik vrijgekomen.
De bejaarde man reed over de Tragel Oost, komende uit de noordelijke richting en rijdende richting Tragel West. Hij verleende op vermeld kruispunt geen voorrang aan de 56-jarige Franse vrachtwagenchauffeur, die op de kruisende weg reed.
De bestuurder van de brommobiel bleef ongedeerd, zijn voertuig is total loss.
De vrachtwagen raakte licht beschadigd.

O-1585-2003 AANRIJDING NIEUWERKERK
Donderdag omstreeks 13.30 uur vond er op de N59 (kruising met Stolpweg) te Nieuwerkerk een kop/staart aanrijding plaats.
Een 52-jarige automobiliste uit Nunspeet reed over de N59 komende uit de richting van Bruinisse. Voor haar in dezelfde richting remde een 44-jarige automobilist uit de gemeente Schouwen-Duiveland.
De 52-jarige vrouw kon niet tijdig remmen en botste op haar voorganger.
Er was alleen blikschade.

O-1586-2003 INHALEN
Doordat een 36-jarige automobilist uit de gemeente Veere op de A58 (net na Vlaketunnel t.h.v. hm-paal 142.4) te Kapelle een 35-jarige automobilist uit Arnemuiden links inhaalde en te vroeg terug naar rechts stuurde, raakte beide voertuigen elkaar.
Beide auto's raakte beschadigd.

O-1587-2003 VERNIELING
Donderdag omstreeks 11.00 uur is een 50-jarige man uit de gemeente Schouwen-Duiveland in de Laan van Sint Hilaire door de politie op heterdaad betrapt op het vernielen boompjes.
Hij werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Na voorgeleiding en verhoor is hij met een dagvaarding op zak weer in vrijheid gesteld.

O-1588-2003 AANRIJDING SCHORE
Bij een aanrijding op de Eeweg te Schore raakte vanmiddag rond 13.45 uur
3 personenauto's beschadigd.
Een 26-jarige man uit de gemeente Kapelle reed vanuit stilstaande positie schuin naar de Nieuwe Schoorseweg en vergat hierbij in de dode hoek te kijken. Hier kwam net een
68-jarige vrouw uit de gemeente Kapelle aangereden, zij werd aan de rechtervoorzijde geraakt. Hierdoor brak de stuuras en kwam de auto op zijn kop terecht. Vervolgens reed de 26-jarige automobilist tegen de geparkeerde auto van een 48-jarige man uit de gemeente Kapelle. Beide partijen waren behoorlijk ontdaan, al met al bleken de verwondingen (geen letsel) mee te vallen.