Politie Gelderland-Midden

Lunteren, verkeersslachtoffer aan verwondingen overleden Publicatiedatum: 06-03-2003

Een 14-jarig meisje uit Lunteren is donderdagavond 6 maart in het ziekenhuis aan haar verwondingen overleden. Zij raakte eerder op de avond (rond 19.30 uur) bij een verkeersongeval gewond, toen zij met haar fiets plotseling de Lage Valkseweg overstak. Een 19-jarige automobilist uit Otterlo kon haar niet meer ontwijken.

De automobilist kwam vanuit de richting Barneveld. Hij zegt dat hij het meisje niet gezien heeft. Voorzover nu al na te gaan is er geen sprake van alcoholgebruik en heeft de bestuurder vermoedelijk ook niet te hard gereden.

Onderzoek
Desondanks wordt een uitgebreid onderzoek naar de toedracht van het ongeval nog uitgevoerd. Daarbij heeft de verkeersongevallendienst van de divisie Executieve Ondersteuning van de politieregio Gelderland-Midden assistentie verleend aan de politie van de unit Midden (Ede).

Indien er getuigen zijn van het ongeval, die nog niet met de politie hebben gesproken, worden deze dringend verzocht contact op te nemen met de politie in Ede op telefoonnummer 0900 - 8844 (lokaal tarief).

voor nadere informatie:
Bureau Communicatie
politie Gelderland-Midden
district West-Veluwe Vallei
Harry Munniksma
06 - 53228880

---