Provincie Utrecht

Persbericht

Provincie en gemeente Bunschoten geven aftrap voor fietsroute Grebbelinie

3-3-2003
Op vrijdagmiddag 7 maart gaven provinciaal gedeputeerde Rombouts en wethouder Van de Groep van de gemeente Bunschoten de aftrap voor de fietsroute langs de Grebbelinie. Ze stapten samen op de fietsboot om over de Eem te varen, langs het stuk van de dijk dat binnenkort wordt voorzien van fietssuggestiestroken. Die stroken zijn de eerste stap op weg naar een langgekoesterde wens van de provincie: een goede fietsroute langs de gehele Grebbelinie.

Agenda 2010
Een van de tien projecten op de provinciale Agenda 2010 is het project Op de fiets. Onder deze noemer gaat de provincie de komende jaren samen met gemeenten en andere organisaties aan de slag om het fietsen in Utrecht aantrekkelijker te maken. Gedeputeerde Rombouts zegt daarover: "We doen dat niet alleen door fietspaden aan te leggen, maar door een breed pakket aan maatregelen die het fietsen leuker, veiliger en makkelijker maken. Want we willen dat mensen de auto uit gaan en vaker de fiets pakken, naar werk, school of in hun vrije tijd. Meer bewegen met minder uitlaatgassen."

Een langgekoesterde wens van de provincie is de aanleg van een goede fietsroute langs de gehele Grebbelinie, van noord naar zuid. Daarbij gaat het om meer dan alleen bewegwijzering en een routebeschrijving, de kwaliteit van de fietspaden moet goed zijn en de route moet zo liggen dat de fietser als vanzelf de cultuurhistorische waarde van de Grebbelinie ervaart. Met de aanleg van fietssuggestiestroken op de Eemdijk maken de gemeente Bunschoten en provincie een begin met die fietsroute.

Om die stap te markeren stappen de betrokken bestuurders van alle gemeenten langs de Grebbelinie en de provincie op 7 maart gezamenlijk in de fietsboot. Ze varen vanaf de voormalige Loswal over de Eem langs de dijk waar het straks prettig fietsen is naar de toekomstige picknickplek voor fietsers en weer terug.

Meer informatie: Karin Obdeijn, telefoon 2192 of Karin.Obdeijn@provincie-utrecht.nl