Ingezonden persbericht

200-jarige kamer trakteert bedrijfsleven op ICT-Marktplaats.

Op vrijdag 7 maart 2003 bestaat de Kamer van Koophandel Rotterdam precies 200 jaar. Tijdens een receptie in het kantoor Blaak 40 te Rotterdam voor ruim 400 genodigden uit bedrijfsleven en overheid worden om 16.00 uur twee cadeaus aangeboden aan het regionale bedrijfsleven, 1. een ICT-centrum voor het MKB en 2. twee projecten voor VMBO leerlingen. TV-presentatrice Isa Hoes praat e.e.a. aan elkaar. Twee 200-jarige bedrijven zullen de eerste 'strippenkaarten' voor dè ICT Marktplaats in ontvangst nemen uit handen van een 'mystery guest'.

Cadeau 1: Dé ICT-marktplaats voor ondernemers
In plaats van een groot feest, jubileumconcert, gedenkboek of iets dergelijks, heeft de kamer gekozen voor iets waar de kamer meer bedrijven, ondernemers en werknemers, een plezier mee doet en waarmee de kamer ook een impuls aan de toekomst geeft.
Het wordt een laagdrempelig en praktisch gericht centrum, waar ondernemers, m.n. uit het MKB, kunnen "ruiken & voelen" aan wat ICT in hun bedrijf kan betekenen. Na de zomer van 2003 verrijst er op een centrale locatie in de stad een kennisknooppunt, een hightech facilitair centrum waar ondernemers zich kunnen laten informeren en inspireren op het gebied van Informatie- en Communicatie Technologie met een accent op logistiek, handel en vervoer. Dè ICT Marktplaats zal beschikken over een schat aan programma's, workshops, cases, tools en checklists. Op creatieve en innovatieve manier worden ondernemers hier straks begeleid van denken naar doen via op maat gemaakte programma's. Ook kunnen bedrijven hier zelf workshops, seminars of congressen organiseren voor bijvoorbeeld relaties of eigen medewerkers. Na de opening, ergens na de zomer, kunnen de eerste groepen ondernemers hun gratis sessie komen 'innen'. Ondernemers kunnen zich aanmelden voor een sessie vanaf 7 maart via:http://www.kvk.nl/200jaarjong.

Twee MKB-bedrijven, die dit jaar ook hun 200-jarig bestaan vieren, te weten Gerard Mauritz B.V. en De Vooys Juweliers uit Gouda, zullen de eerste bedrijven zijn die, tijdens de receptie op 7 maart, een gratis sessie krijgen aangeboden van de kamer, nadat Burgemeester Opstelten de naam van het ICT centrum bekend heeft gemaakt.
De kamer trekt voor het centrum ¤ 500.000 per jaar uit voor een periode van de komende drie jaar. De gemeente Rotterdam draagt in gelijke mate bij.


.

Cadeau 2: Praktijkscholing en kennis van bedrijven voor VMBO leerlingen Het tweede cadeau, bestaande uit twee projecten met een totale waarde van ¤ 20.000, is er op gericht om leerlingen in het VMBO te stimuleren hun opleiding af te maken en hen ook te interesseren voor een werkkring in sectoren waaraan in het kamergebied behoefte is.
De Stichting Deltametaal wil voor de ene cheque van ¤ 10.000 3 klassen van ± 20 VMBO leerlingen in het 3e leerjaar één week praktische lessen laten volgen bij bedrijfsschool Stre@m.

De andere cheque van ¤10.000 is bestemd voor het Educatief Informatie Centrum te Rozenburg. Dit informatiecentrum biedt 20 klassen van 25 VMBO-leerlingen een dagexcursie naar twee haven- of havenindustriële bedrijven aan, met een ontvangst en presentatie in het EIC.

Het bedrag van ¤ 20.000 is tot stand gekomen uit vacatiegelden en vergoedingen van leden van het Algemeen en Dagelijks Bestuur, die zij niet (willen) innen, aangevuld met giften van mensen uit de zaal. Détails voor de visuele pers
16.00 Isa Hoes start met de presentatie van het programma 16.10 aanbieding cheques aan twee leerlingen uit VMBO door plv. voorzitter KvK,
Mw Mr W. L. Gillis - Burleson
16.15 première video over "Dè ICT-Marktplaats voor ondernemers" 16.23 onthulling naam door burgemeester Opstelten
16.25 via speciale Robot-act aanbieding van eerste strippenkaarten aan 2 MKB-ondernemers
16.30 Slottoost met het volgens receptuur van 1803 gebrouwen "Koopmansvreugd"-biertje

Voorpremière video/nadere informatie:
Op donderdag 6 maart organiseren wij om 14.00 uur in ons kantoor aan de Blaak 40 een bijeenkomst waar wij o.a. de video over 'Dè ICT Marktplaats voor ondernemers' vertonen. Mocht u deze bijeenkomst met voorpremière bij willen wonen, meldt u aan bij:
Fred van Duijvenbode, tel.: 010-4027625, mobiel 06-51516711, fduijvenbode@rotterdam.kvk.nl,
tevens voor nadere informatie.