Socialistische Partij

12de congres

SP brengt voor één dag opgeheven buslijnen weer tot leven

Op 7 maart rijdt SP-bus van Spaarndam naar Haarlem en Heemstede

In de afgelopen jaren is de kwaliteit van het openbaar vervoer achteruit gehold. Verbindingen die vanzelfsprekend en nodig waren, bestaan nu niet meer. En waar bussen nog wél rijden, rijden ze minder vaak en moet er meer worden overgestapt.

Op vrijdag 7 maart stuurt de SP een klassieke bus op pad langs de route van de opgeheven lijnen 4 (van Spaarndam via de Planetenlaan naar het NS-station in Haarlem) en 1 (van station Haarlem via Zuiderhout naar Heemstede). Aan boord de SP-volksvertegenwoordigers in de Provinciale Staten en een aantal kandidaten voor de komende Statenverkiezingen. Iedereen is welkom om bijvoorbeeld in het dorp Spaarndam of in het centrum van Heemstede op de bus te stappen, om onderweg klachten en suggesties te bespreken. Arda Gerkens uit Haarlem zit voor de SP in de Tweede Kamer en rekent de OV-problemen en -oplossingen tot haar specialiteiten. Ook zij maakt de rit met de historische SP-bus.

Na het vertek om 12.15 uit Spaarndam zal de bus éénmaal via Haarlem NS heen en weer rijden naar Heemstede. Onderweg worden verzorgingstehuizen en andere plaatsen waar de achteruitgang van het OV extra hard aankomt bezocht. Een leuk detail: de provinciale lijsttrekker van de SP, Mienk Graatsma, is van beroep buschauffeur. museumbus