ILLYCAFFE

Wereldprimeur illy kunstcollectie voor Rotterdam

Morgenavond, vrijdag 3 maart, opent in Rotterdam een unieke tentoonstelling. Voor het eerst ter wereld is de gehele illy collection van gedecoreerde espressokopjes bij elkaar te zien in de Bijenkorf te Rotterdam. De tentoonstelling wordt om 18.00 uur geopend door niemand minder dan Andrea Illy zelf, CEO van de bekende Italiaanse espressofabrikant. De tentoonstelling wordt georganiseerd ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van de illy collection en zal hierna in diverse andere wereldsteden te zien zijn. Rotterdam heeft echter de primeur.

De illy collection bestaat uit meer dan 40 verschillende series door beroemde kunstenaars ontworpen kopjes. Aan de collectie werkte o.a. mee: Federico Fellini, Robert Rauschenberg, James Rosenquist, Jannis Kounellis, Jeff Koons en Louise Bourgeois.
In totaal zijn er meer dan 6 miljoen illy collection cups geproduceerd. De genummerde en gesigneerde illy collection cups zijn wereldwijd inmiddels een waar verzamelobject geworden. Sommige zeldzame exemplaren worden voor duizenden euro's verhandeld. Bij de opening in de Bijenkorf zijn ook diverse collectionneurs aanwezig.

Bij de officiële opening op vrijdag 7 maart om 18.00 uur zal door Andrea Illy ook de allernieuwste serie in de illy collection worden onthuld, ontworpen door de kunstenaar Haim Steinbach.