Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 7-03-2003 Mediaberichten 7 maart (10.15 uur)

VENLO Automobilist ernstig gewond

VENLO Bij een verkeersongeval op de Noorderpoort is vrijdagmorgen een 28-jarige man uit Venlo ernstig gewond geraakt. De man is per traumahelicopter naar het AZM in Maastricht overgevlogen.

Rond 8.30 uur kwamen twee personenautos op een gelijkwaardige kruising op bedrijventerrein de Noorderpoort met elkaar in aanrijding. De man uit Venlo werd daarbij uit zijn auto geslingerd en kwam in de berm terecht. Hij raakte ernstig gewond. De tweede auto werd bestuurd door een 22-jarige Roermondenaar. Deze laatste bestuurder bleef ongedeerd. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval.

VENLO - Hektor: 22 aanhoudingen en 960 gram drugs in beslag genomen

VENLO De politie heeft in de periode tussen 5 februari en 5 maart 22 mensen aangehouden en daarbij 770 gram marihuana, 192 gram hashish en 7 gram cocaïne in beslag genomen in het kader van het drugsoverlastproject Hektor. Daarbij is nog eens 13.750,00 in beslag genomen en voor 1410,00 aan boetes (transactievoorstellen) opgelegd. Een persoon werd betrapt in het gebied waarvoor hij een verblijfsontzegging had gekregen.

De grootste vangst was een inval naar aanleiding van een onderzoek in een pand aan de Boerendansweg op vrijdag 14 februari. De drie verdachten die in het pand aanwezig waren werden aangehouden. Er werden buiten 26 gram marihuana en 148 gram hashish, 13.700,00 en een auto in beslag genomen.

In de maand februari zijn op last van de burgemeester 7 woningen gesloten wegens aanhoudende drugsoverlast op grond van artikel 174a, 1e lid, van de Gemeentewet.

Dit is een gezamenlijk bericht van de gemeente Venlo, het Openbaar Ministerie Roermond en de politie Limburg-Noord. Alledrie de partijen werken dagelijks samen in de aanpak van de overlast die de handel in en het gebruik van drugs veroorzaken. Dit project, met de naam Hektor, kent een driesporenbeleid: een vastgoedtraject, een coffeeshoptraject en een handhavingstraject. Binnen Hektor wordt verder nauw samengewerkt met de Belastingdienst en de Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst FIOD. Wilt u meer informatie over Hektor of over het bovenstaande bericht, dan kunt u contact opnemen met de communicatie-adviseur van Hektor, mevrouw Elke Haanraadts, op 077 359 69 23.