Korps: Flevoland, plaats: Gehele regio 7-03-2003 Dagelijkse nieuwsberichten
Stafdienst Communicatie, tel.: 06 - 51 40 19 52

Aanhouding invoer cocaïne
ALMERE De politie van Almere Buiten heeft donderdag 27 februari in Almere Buiten een 31-jarige vrouw uit Aruba aangehouden op verdenking van invoer van verdovende middelen. Op Luchthaven Schiphol was een postpakketje onderschept waarin twee kilo onversneden cocaïne bleek te zitten. In de woning waaraan dit pakketje geadresseerd was, werden drie vrouwen aangehouden; twee Almeerse vrouwen van 19 en 44 jaar en de 31-jarige vrouw woonachtig op Aruba. De 19- en 44-jarige bleken na verhoor niets met deze zaak te maken te hebben en zijn weer heengezonden. De 31-jarige is intussen in bewaring gesteld. Wanneer zij zich moet verantwoorden voor de rechter is nog niet bekend.

Aanhouding inbreker
ALMERE De politie heeft donderdagnacht een 21-jarige Almeerder aangehouden. Na een melding van een bedrijfsinbraak bij het Raaltepad zochten agenten de omgeving af. Drie jongens renden bij het zien van de politie hard weg. Na een achtervolging is de 21-jarige aangehouden, de anderen wisten te ontkomen. Ze bleken een aantal computers gestolen te hebben. De 21-jarige is voor nader onderzoek ingesloten. De politie sluit niet uit dat hij betrokken is geweest bij meerdere bedrijfsinbraken in Almere.

Aanhouding diefstal en bedreiging
ALMERE Drie mannen zijn donderdagmiddag op de Korte Promenade aangehouden voor winkeldiefstal. De 33-jarige Almeerder, een 26-jarige man uit Hoorn en een 29-jarige Amsterdammer hadden bij een drogisterij en een supermarkt goederen gestolen. Een beveiligingsmedewerker van de supermarkt betrapte ze en hield ze aan. De mannen bedreigden de beveiligingsmedewerker en een winkelmedewerker. Het trio is overgedragen aan de politie en voor nader onderzoek ingesloten.

Aanhouding mishandeling
ALMERE De politie heeft donderdagmiddag bij de Verzetslaan een 21-jarige Almeerder aangehouden voor mishandeling. Hij had een vrouw, een bekende van hem, gedwongen om in zijn auto te stappen en had hierbij licht geweld gebruikt. De man is voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Verkeerscontrole
LELYSTAD De politie heeft donderdagavond in samenwerking met de Douane, de Belastingdienst en 3VO een grote, algemene verkeerscontrole uitgevoerd op De Meent. In vijf uur tijd werden ca. 170 voertuigen gecontroleerd, waaronder zon veertig bromfietsen. In totaal 185 processen-verbaal zijn opgemaakt. Twintig automobilisten hadden hun autogordel niet om, twee waren niet in het bezit van een geldig rijbewijs en een automobilist was onder invloed van alcohol. In totaal zes uitlaten zijn gedemonteerd omdat ze teveel geluid produceerden. Een automobilist had teveel in zijn aanhangwagen gedaan; de aanhanger woog twee keer het toegestane gewicht (1500 i.p.v .750 kilo). Twaalf bromfietsen overschrijden de constructiesnelheid (opgevoerd).

Rijden onder invloed
ALMERE De politie heeft donderdagnacht op de Cinemadreef een 20-jarige automobilist uit Almere aangehouden voor rijden onder invloed. Hij was surveillerende agenten opgevallen omdat hij met beslagen ramen slingerend over de weg reed. Op het politiebureau bleek hij een promillage te hebben van bijna 1 promille. Hij is met een rijverbod van vier uur weer heengezonden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Aanrijdingen
MARKNESSE Een 27-jarige automobiliste uit Marknesse is donderdagmiddag gewond geraakt bij een aanrijding op de Saturnusstraat. Een 36-jarige automobilist uit Nagele zag te laat dat ze linksaf een oprit bij een woning opdraaide en kon niet meer op tijd tot stilstand komen. De vrouw schoot door en kwam tegen een conifeer tot stilstand. Ze is met nekklachten en een hoofdwond per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De man bleef ongedeerd. Beide voertuigen zijn afgesleept. ALMERE Een 16-jarige bromfietser is donderdagmorgen gewond geraakt bij een aanrijding op de Rembrandtweg. Een 59-jarige automobilist uit Tollebeek zag bij het oversteken van een fietspad de bromfietser over het hoofd en kon een aanrijding niet meer voorkomen. De bromfietser is met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het Flevoziekenhuis.