Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 7-03-2003
Persberichten Utrecht Stad, 09.45 uur

Aanhoudingen naar aanleiding van auto-inbraak

UTRECHT De politie heeft donderdagmiddag rond 15.45 uur vier jongens aangehouden op verdenking van inbraak in een auto.

Twee getuigen zagen op de Jan Muschlaan de inbraak gebeuren en gaven het signalement van de verdachten door aan de politie. Op basis hiervan werden vier jongens in de leeftijd van 13 tot 17 jaar, allen uit Utrecht op de Hobbemastraat aangehouden.

De politie onderzoekt nog de exacte toedracht en de betrokkenheid van de vier bij de auto-inbraak.

Agressieve man aangehouden

UTRECHT Op de Livingstonelaan heeft de politie donderdagavond een 52-jarige man aangehouden op verdenking van mishandeling van zijn vrouw en geweld tegen de politie.

Rond 18.40 uur kreeg de politie een melding dat er in genoemde straat een mishandeling had plaatsgevonden. Ter plaatse troffen agenten een vrouw aan op straat die verklaarde haar man met een pan geslagen te hebben nadat hij haar had mishandeld. De man zou hierdoor een forse hoofdwond hebben opgelopen.

Kort hierna ging een voordeur open en stormde de man met bebloed hoofd naar buiten. Hij sloeg een agent tegen de schouder, trok een fontein uit de voortuin en bedreigde hiermee de agenten.

De man was niet tot bedaren te brengen en werd hierop door de agenten met pepperspray bespoten, geboeid en aangehouden. Hij is ingesloten op het politiebureau.

Aanhouding inbreker

UTRECHT In de nacht van donderdag op vrijdag rond 01.00 uur kreeg de politie een melding dat er ingebroken werd in een bedrijfspand aan de Christiaan Krammlaan.

De politie omsingelde samen met de beveiliging het pand en zag twee mannen aan de achterkant van het pand naar binnen klimmen. Aan de voorkant wilden zij het pand weer uitvluchten.

Hierop kon een van de verdachten, een 23-jarige Utrechter worden aangehouden. De tweede verdachte vluchtte opnieuw het pand in. Na uitgebreid onderzoek kon hij niet meer worden achterhaald. In het pand bleek een kluis te zijn opengebroken. De Utrechter is ingesloten op het politiebureau. De politie stelt een onderzoek in.

Verkeerscontroles

UTRECHT Donderdag 6 maart heeft de politie op verschillende locaties in de stad verkeerscontroles gehouden. Op de Prins Hendriklaan werd tussen 08.20 en 09.15 uur gecontroleerd op het rijden door rood licht. 29 bestuurders werden staande gehouden en ontvingen een bekeuring.

Op de Keulsekade werd tussen 09.30 en 12.15 uur gecontroleerd op snelheid. Van de 381 gemeten voertuigen reden er 173 sneller dan de toegestane 50 km per uur. Een overtreder reed 79 km per uur.

Op de Universiteitsweg werd tussen 14.30 en 15.00 uur gecontroleerd op snelheid. 43 van de 108 gecontroleerde voertuigen waren in overtreding. Zij reden sneller dan de toegestane 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 108 km per uur.

Vandalisme
UTRECHT Op de Sjanghaidreef heeft de politie donderdagmiddag rond 13.40 uur drie jongens aangesproken op hun gedrag. De jongens, allen uit Utrecht en 10 en 11 jaar oud waren steentjes aan het gooien naar voorbij rijdende autos.

De agenten hebben de jongens meegenomen naar hun school en de directeur ingelicht over het gedrag van de jongens. Ook zijn de jongens hartig toegesproken op hun gedrag en de risicos die dit kan hebben.

Ook de ouders van de jongens zijn geïnformeerd. Ook is hen aangegeven dat er indien er schademeldingen bij de politie binnen komen, zij dit zullen moeten vergoeden. Er wordt gekeken of de jongens mogelijk een Haltstraf krijgen.

Aanhouding winkeldief
UTRECHT Een 33-jarige Utrechter is donderdagochtend om 11.10 uur aangehouden in een winkel op t Achter Clarenburg. De man had hier een paar sokken weggenomen zonder te betalen. Het bleek dat de man al vele malen met de politie in aanraking is geweest.

Hij zal zich daarom voor de rechter moeten verantwoorden.