Politie Twente

Persberichten Politie Twente 7 maart 2003

Midden- en Noordoost-Twente:

Scooter inbeslaggenomen
03-028764
Oldenzaal, Alleeweg
Dinsdag 4 maart omstreeks 14.30 uur Een 15-jarige jongen uit De Lutte reed op zijn scooter en probeerde zich aan een verkeerscontrole op de Molenstraat te onttrekken door er hard vandoor te gaan. De jongen werd na een korte achtervolging, waarbij hij meerdere verkeersovertredingen beging en het overige verkeer in gevaar bracht, aangehouden. Na meting bleek de jongen 76 km per uur te hebben gereden, daar waar slechts 30 km per uur was toegestaan. Verder bleek de scooter niet verzekerd te zijn en bleek de 15-jarige gezien zijn leeftijd niet in het bezit te zijn van een certificaat. Bij info bleek dat de jongen al eerder op een scooter was aangetroffen en hiervoor was bekeurd en gewaarschuwd. De scooter werd voor technisch onderzoek inbeslaggenomen. Tegen de 15-jarige wordt proces-verbaal opgemaakt.

Aanhouding winkeldieven
03-029717
Hengelo, Brink
Donderdag 6 maart omstreeks 13.20 uur Personeel van een winkel aan de Brink hielden twee vrouwen aan, nadat men hen op heterdaad betrapt had op diefstal van goederen. De politie werd gebeld, waarna deze de beide verdachten, een 21-jarige vrouw uit Enschede en een 22-jarige vrouw uit Haaksbergen, aanhielden. De verdachten hadden in totaal voor enkele tientallen euro's aan kleding en make-up bij zich, die zij gestolen bleken te hebben bij twee verschillende winkels in het centrum van Hengelo.De goederen werden inbeslaggenomen. De 22-jarige vrouw uit Haaksbergen bleek een notoire winkeldief te zijn.Tegen beide verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt.

Technische verkeerscontrole
03-029835
Fleringen, Jan van Arkelweg
Donderdag 6 maart van 14.00 tot 16.30 uur Door de politie werd op een parkeerplaats aan de Jan van Arkelweg (Fleringen/Weerselo) een verkeerscontrole gehouden, waarbij de aandacht gericht was op het gewicht van de lading. In totaal werden 35 voertuigen op de belading gecontroleerd waaronder 23 voertuigen met aanhanger, 2 auto-ambulances en 10 bedrijfsauto's. Het resultaat van de controle was positief: slechts 1 voertuig bleek een overbelading van 21% te hebben. Tijdens de controle werden verder twee bekeuringen uitgeschreven in verband met defecte remlichten van de aanhanger.

Invordering rijbewijs wegens snelheidsovertreding 03-029985
Deurningen, A1
Donderdag 6 maart omstreeks 22.50 uur Surveillerende politieagenten zagen op de A1 een automobilist met hoge snelheid rijden. De automobilist, een 53-jarige man uit Borne, bleek 188 km per uur te rijden, daar waar 120 km per uur is toegestaan. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Ageeth Doldersum, tel. 053-4555523