Openbaar Ministerie

Den Haag, 7 maart 2003

XTC-lab in Den Haag ontmanteld, zes personen aangehouden

Het XTC-team van Politie Haaglanden en Politie Hollands Midden, een van de vijf XTC-teams in Nederland, heeft op dinsdag 4 maart een 'XTC-lab in oprichting' ontmanteld. In een woning in de wijk Escamp/Bouwlust in Den Haag trof het team een ruimte aan waar voorbereidingen waren getroffen een XTC-lab te beginnen.

Bij invallen en doorzoekingen op acht locaties in Den Haag werden eveneens op dinsdag 4 maart vijf mannen en een vrouw (in leeftijd variërend tussen de 25 en de 33 jaar) uit Den Haag aangehouden en in verzekering gesteld op verdenking van betrokkenheid bij de productie van XTC. Bij de doorzoekingen werden 500 gram MDMA-poeder (de grondstof voor XTC) en drie vuurwapens in beslag genomen. Bij de actie van het XTC-team waren in totaal ongeveer zestig politiemensen betrokken.

De politie was de zaak op het spoor gekomen naar aanleiding van informatie uit een onderzoek dat medio oktober 2002 leidde tot ontmanteling van een XTC-lab in de Haagse wijk Moerwijk.

De zes personen die in verzekering zijn gesteld zullen vandaag, vrijdag 7 maart, worden voorgeleid aan de rechter-commissaris.