Gemeente Enschede

Besluitenlijst van Burgemeester en Wethouders van dinsdag 4 maart 2003

Aanwezig:

J.H.H. Mans, A.H.P. van Gils, E. Helder, J.H.A. Goudt, R.W. Bleker, A. Le Loux, J. Hassink en T.H.D. de Weger.

Afwezig:

Vaststellen besluitenlijst van 25 februari 2003

Vaststellen memorandum laatste B&W-agenda

Besluit:

Cf.

A 2

DSOB/ez

discussienotitie "Kennisintensief beleid Enschede"

Voorstel:
1. Bijbehorende notitie "Kennisintensief beleid Enschede", als input voor een opiniërende discussie, aan te bieden aan de economische commissie.

Besluit:

Cf.

A 3

DMO

overeenkomst Monitoring in het Voortgezet Onderwijs

Voorstel:
1. In te stemmen met het sluiten van de overeenkomst Monitoring in het Voortgezet Onderwijs, d.d. 19 februari 2003. 2. De kosten voor de voorgestelde monitor te dekken uit GUO-onderwijsprojecten: gemeentelijk achterstandenbeleid (grootboekschema 6305010004 40349800).

Besluit:

Cf.

A/B 4

DSOB

reactie op motie Raad verkeersaspecten Medisch Spectrum Twente d.d. 8 oktober 2002

Voorstel:

De Raad voor te stellen:
1. Kennis te nemen van bijbehorende nota en notitie en op grond daarvan de Raad tevens voor te stellen te concluderen dat het college aan de bij de motie van 8 oktober 2002 gegeven opdracht heeft voldaan.

Besluit:

Cf.

B 1

DSOB

omzetting van proef met taxis en ambulances (zonder signalen) op busbanen in definitieve situatie

Voorstel:
1. Taxis en ambulances (zonder zwaailicht en sirenes) per 1 maart 2003 onder voorwaarden toe te laten op alle busbanen in Enschede met uitzondering van:

a. busbanen die dynamisch worden geregeld en/of busbanen die bestaan uit één rijstrook;
b. busbanen die voorzien zijn van een beweegbare afsluiting (alleen taxis);
c. het busstation aan het Stationsplein.

2. De toelating te regelen door het uitgeven van een ontheffing per taxibedrijf door de politie.

Besluit:

Cf.

C 1

DSOB/gb

rechtshandelingen

Voorstel:
1. Verkoop een perceel cultuurgrond gelegen nabij de woning Vergertweg 185.

Besluit:

Cf.

C 2

DSOB/ro

aangaan achtervangovereenkomst met WSW

Voorstel:
1. Met de Stichting Waarborgfonds Sociale Woningbouw (WSW) een achtervangovereenkomst, die deel uitmaakt van de standaardovereenkomst tot geldlening met
standaardborgtochtovereenkomst, aan te gaan voor een geldlening groot 2.227.000,00 ten behoeve van de Stichting Acasa Studentenhuisvesting.

Besluit:

Cf.

D 2

DMO

subsidieaanvraag AKI Festival

Voorstel:
1. De AKI het gevraagde subsidiebedrag ad 5.000,00 voor de organisatie van het AKI Festival van 4 tot en met 7 maart 2003 te verlenen.
2. Dit bedrag voor 50% ( 2.500,00) ten laste te leggen van het budget culturele doeleinden (product 630406) en voor 50% ( 2.500,00) ten laste van het budget diverse activiteiten beeldende kunst (product 630405).

Besluit:

Cf.

D 3

DMO

subsidieaanvraag Ricciotti Ensemble

Voorstel:
1. Het Ricciotti Ensemble de gevraagde subsidie van 2.000,00 voor het organiseren van het slotoptreden van de Twente Tournee in Enschede te verlenen.
2. Dit bedrag ten laste te leggen van het budget culturele doeleinden (product 30406).

Besluit:

Cf.

F 2

DSOB/ro

herziening bestemmingsplan t Sybrook 2001

Voorstel:

De Raad voor te stellen:
1. Het bestemmingsplan t Sybrook 2001 gewijzigd vast te stellen. 2. Om degenen die gebruik hebben gemaakt van de mogelijkheid om hun zienswijze omtrent dit plan aan de Raad kenbaar te maken hiervan in kennis te stellen conform de nota van beantwoording van zienswijzen.

Besluit:

Cf.

F 4

DSOB

beslissing op bezwaarschrift bewoners Pelmolenstraat tegen acceptatie melding ex art. 8.19 Wet milieubeheer van A.C. ter Kuile

Voorstel:
1. Conform het advies van de commissie voor bezwaar en beroep het bezwaarschrift van de heren G.J. van den Berg en A. Schuring, namens de bewoners van de Pelmolenstraat, ongegrond te verklaren en het besluit van 18 november 2002 in stand te laten. 2. Informatief gesprek initiëren tussen A.C. ter Kuile en de buurtbewoners om vrees voor gevaar en hinder weg te nemen en een open communicatie over en weer te stimuleren.

Besluit:

Cf.

F 5

DSOB/bjz

bezwaarschrift T. Lulofs

Voorstel:
1. Bezwaarschrift van de heer T. Lulofs met welk bezwaarschrift hij bezwaar maakte tegen de weigering van het college hem in aanmerking te laten komen voor schadevergoeding op basis van een zelfstandig schadebesluit conform het advies van de commissie voor bezwaar en beroep niet-ontvankelijk verklaren.

Besluit:

Cf.

F 6

DSOB

besluit op bezwaar bouwvergunning tegen het vergroten en veranderen van een bedrijfsgebouw in een woonhuis Oostveenweg 125/ 20023997

Voorstel:
1. Conform het advies van de commissie voor bezwaar en beroep het bezwaarschrift tegen de verleende bouwvergunning voor het vergroten en veranderen van een bedrijfsgebouw in een woonhuis op het perceel Oostveenweg 125 ongegrond verklaren.

Besluit:

Cf.

F 7

DSOB

gedoogbesluit Sesam B.V.

Voorstel:
1. Besluiten om de opslag van bestrijdingsmiddelen, de opslag van LPG-tanks voor de heftrucks, en de opslag van vloeibare smeermiddelen, accus en afgewerkte olie tijdelijk en onder voorwaarden te gedogen.

Besluit:

Cf.

F 8

DSOB

aanschrijving staken bedrijfsactiviteiten/ verwijderen bouwwerken Wallenbeekweg 22

Voorstel:
1. De heer Fischer aan te schrijven onder last van een dwangsom (maximaal 225.000,00) zijn bedrijfsactiviteiten met betrekking tot zijn biologische landbouwbedrijf en paardenboxenbedrijf aan de Wallenbeekweg 22 te staken en zijn zonder bouwvergunning geplaatste caravan en woonwagen te verwijderen voor 1 juli 2003.

Besluit:

Cf.