Politie Hollands Midden
Datum: 7 maart 2003

(


Hennepkwekerij ontmanteld Noordwijkerhout

De politie heeft op donderdag 6 maart omstreeks 13.45 uur een proffessionele hennepkwekerij aan de Maandagsewetering aangetroffen en ontmanteld. Een 33-jarige man uit Noordwijkerhout werd aangehouden. De politie kwam de kwekerij op het spoor na politie-informatie. In de schuur trof de politie 200 planten aan. Naast de planten werd ook apparatuur zoals assimulatielampen, koolstoffilters ed. In beslag genomen. De politie stelt een verder onderzoek in.

Automobilist rijdt door na aanrijding Leiden
Bij een verkeersongeval op donderdag 6 maart raakte een 23-jarige fietster uit Leiden gewond. De Leidse fietste even na 11.30 uur over de Haagweg in de richting van het Noordeinde. Ter hoogte van de kruising met de Witte Singel stopte een auto voor haar. De automobilist reed door op het moment dat zij ter hoogte van de auto fietste. De Leidse kwam hierdoor ten val en werd met vermoedelijk een gebroken polis naar het LUMC overgebracht. De automobilist van een zilver grijze auto is doorgereden. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie via telefoonnummer 0900 - 8844 (lokaal tarief).

Diefstal uit woningen Leiden
In een woning aan de Jan van Goyenkade is op donderdag 6 maart tussen 09.45 en 18.15 uur ingebroken. Men kwam de woning binnen door eerst de centrale toegangsdeur te flipperen en vervolgens de deur van de woning te forceren. Uit de woning werd een paspoort en een rijbewijs weggenomen.
In twee woningen aan de Kruisstraat werd tussen 17.15 en 18.00 uur ingebroken. In beide gevallen kwam men de woningen binnen door vermoedelijk het flipperen van de gezamenlijke buitendeur. Uit één van woningen werd een zaktelefoon, twee paspoorten en een fotocamera. Het is nog niet bekend wat uit de andere woning is weggenomen.

Straatroof Leiden
Een 28-jarige Leidse is op donderdag 6 maart even voor middernacht beroofd van haar tas. De vrouw liep bij de kruising Ververstraat/Oude Herengracht toen haar tas van de schouder werd getrokken door twee mannen op een scooter. Omdat de vrouw haar tas bleef vast houden werd zij enkele meters meegetrokken waardoor zij letsel opliep aan een been. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie via telefoonnummer 090 0 - 8844 (lokaal tarief). Signalement mannen; leeftijd tussen de 19 en 24 jaar, donker kort haar. De bestuurder droeg een lichte jas met op de mouwen een donkere streep of vlak. De bijrijder droeg een donkere jas. De twee reden op een donkere scooter.

Bedrijfsinbraak Gouda
Bij een bedrijf aan de Markt is in de nacht van donderdag 6 maart ingebroken. Men kwam het pand binnen door een ruit aan de achterzijde in te slaan. Uit een kantoor werd onder andere een laptop weggenomen.

Verkeersongeval Gouda
Een 76-jarige fietser is op donderdag 6 maart omstreeks 13.30 uur gewond geraakt na een aanrijding met een 7-jarige voetganger uit Gouda. De aanrijding gebeurde ter hoogte van de Elzenburg. De voetganger stak over waarna hij werd aangereden. De fietser viel en raakte gewond aan het hoofd en een pols. Hij werd overgebracht naar het Groene Hartziekenhuis.

Woninginbraak Nieuwerkerk a/d Ijssel
In een woning aan het Dahliaveld is op donderdagavond, 6 maart ingebroken. Men kwam de flatwoning binnen door een raam open te breken. Vervolgens werd de woning doorzocht. Er werden sieraden meegenomen.

Bedrijfsinbraak Bodegraven
In een bedrijf aan de Schumanweg is op donderdagavond 6 maart ingebroken. Men kwam het pand binnen door een raam in te slaan. Uit het pand werd vervolgens een kluis met een geldbedrag weggenomen. Volgens een getuige zouden twee of meerdere personen zich verdacht hebben opgehouden bij het pand. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Rijden onder invloed Lekkerkerk
De politie heeft op vrijdagnacht, 7 maart een 22-jarige automobilist uit Lekkerkerk aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. Agenten zagen de automobilist met hoge snelheid rijden vanaf de Kerkweg de Talmastraat in. Op de Potgieterstraat werd hij staande gehouden voor een controle. Bij de bestuurder werd een alcohollucht geroken waarna er een blaastest werd afgenomen. De uitslag was 490 ug/l terwijl 220 de limiet is. Tegen de bestuurder worden proces verbaal opgemaakt. Tevens kreeg hij een rijverbod van vier uren.

Automobilist rijdt door na aanrijding Waddinxveen
Een 31-jarige fietster uit Waddinxveen is op woensdag 5 maart gewond geraakt nadat zij was aangereden door een nog onbekende automobilist. De Waddinxveense fietste met een kind in een achterzitje omstreeks 11.30 uur over het fietspad in de richting van de Prins Willem Alexandertunnel. Vanaf de parkeerplaats aan het Kon. Wilhelminaplein kwam een groene personenauto die de fietster geen voorrang verleende. De fietster kwam ten val en liep een geschaafde knie en een gekneusde arm op. De automobilist is doorgereden zonder zijn/haar identiteit bekend te maken. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie via telefoonnummer 0900 - 8844 (lokaal tarief).



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --