Provincie Noord-Holland

Gedeputeerde Neef bezoekt Vereniging Zaandams Volkshuisvesting in Zaanstad
Haarlem, 7 maart 2003 - Enno Neef (PvdA), gedeputeerde voor Zorg, Welzijn en Cultuur, brengt op maandag 10 maart aanstaande een werkbezoek aan Vereniging Zaandams Volkshuisvesting (ZVH) te Zaanstad. Het bezoek vangt aan om 13:30 uur en wordt om 16:30 afgesloten. Het bezoek staat in het teken van de combinatie wonen en zorg en de samenwerking tussen de daarbij betrokken partijen.

Allereerst zal een bezoek worden gebracht aan Skepehoeck, een appartementencomplex voor senioren en verstandelijk gehandicapten. Skepehoeck, dat in januari jl. is geopend, is ontstaan uit een samenwerking van tussen Stichting Odion, ZVH en zorgcentrum Saenden.

De 14 seniorenwoningen in Skepehoeck zijn bestemd voor mensen met een indicatie voor een aanleunwoning en zijn verdeeld via het Regionaal Indicatie Orgaan (RIO). De 12 overige woningen en de gemeenschappelijke ruimte zijn bestemd voor mensen met een verstandelijke handicap die zorg en begeleiding krijgen van stichting Odion.

Stichting Odion en ZVH hebben vorig jaar een convenant gesloten, waarin zij de intentie vastlegden om een gezamenlijke inspanning te leveren ten aanzien van het wegwerken van de wachtlijsten in de gehandicaptenzorg. ZVH heeft al eerder bij andere projecten een goed samengewerkt met zorgcentrum Saenden.

Naast het bezoek aan Skepehoeck zal een bezoek worden gebracht aan wijksteunpunt De Meerpaal. Gedeputeerde Staten (GS) hebben onlangs besloten een subsidie van ruim 383.000 aan ZVH toe te kennen, voor de totstandkoming van het wijksteunpunt. Dat wordt toegevoegd aan een groot complex ouderenwoningen.

Volgens gedeputeerde Neef willen GS zich in blijven zetten voor een samenhangend aanbod op het gebied van wonen, zorg en welzijn, waarvan de stimulering van wijksteunpunten een voorbeeld is.

Tijdens het werkbezoek zal onder andere gediscussieerd worden over de (potentiële) betekenis van het wijksteunpunt voor zorg en dienstverlening in de wijk waarin de Meerpaal is gelegen, voor ouderen maar mogelijk ook andere groepen.

Inlichtingen: Rike Kamphuis (wijksteunpunt De Meerpaal), tel. (023) 514 35 44
Inlichtingen voor de pers: Marieke Ottevanger, tel. (023) 514 40 07 Marieke Ottevanger 7-3-2003 10:23:00