Gemeente Haarlem


7 maart 2003
Jesseke van Buuren, Klantenservice & Communicatie
023-511 4362
44/2003
Gemeente Haarlem, sector Publieksdienst

Persbericht







Datum
Informatie bij
Telefoon
Nummer

Wethouder Barnhoorn reikt certificaat uit
Matthieu Stijnman vijfhonderdste deelnemer computercursus

Donderdag 6 maart jl. vond er in de Zuiderpolderschool aan de J. Sluyterslaan een informatieve bijeenkomst plaats over het project 'computerverstrekking aan minima', een project van de afdeling Sociale Zaken en Werkgelegenheid gemeente Haarlem. Tijdens deze bijeenkomst werd het 500ste certificaat uitgereikt door wethouder Barnhoorn aan de 9-jarige cursist Matthieu Stijnman, leerling van De Sleutel, die in het kader van dit project samen met zijn moeder Anouck Duzée een computercursus volgt in bovengenoemde school. Beiden ervaren de cursus als zeer leerzaam. Binnenkort krijgt Matthieu zijn computer thuis en kan hij daarom "al weken niet slapen", aldus zijn moeder.

De Gemeente Haarlem verstrekt sinds 2002 gratis computers aan gezinnen rond het minimumniveau met kinderen in groep 4 t/m 8 van het basisonderwijs. De gemeente wil hiermee voorkomen dat kinderen uit deze gezinnen een 'digitale achterstand' oplopen. Computerbezit is geen vanzelfsprekendheid, en door dit project te starten is gebleken dat niet ieder huishouden een computer heeft.

Voorwaarde voor het gratis verkrijgen van een computer, is deelname aan een computercursus voor ouder en kind om basisvaardigheden onder de knie te krijgen. Beiden zijn erg geholpen met dit project, en mede dankzij de grote inzet en bereidheid van ouders om hun kinderen te begeleiden en zelf deel te nemen aan de cursus, verloopt het project boven verwachting.

Cursist Matthieu Stijnman kreeg als 500ste deelnemer aan de computercursus, naast het certificaat, ook een cadeautje. Wethouder Barnhoorn gaf tijdens de bijeenkomst een presentatie over de opzet, het doel van het project en de inbreng van de gemeente, Frank Voskuilen van Luk-Idee belichtte de praktijk en docent Jan van Gelder vertelde over de cursus. Daarbij kreeg men de gelegenheid een kijkje te nemen in het cursuslokaal, waar leerlingen en ouders ijverig aan het werk waren.











---- --