Provincie Utrecht

Persbericht

Welkom in de provincie Utrecht

7-3-2003
Op 6 maart 2003 onthulde statenlid Nelleke Wuurman het eerste provinciale welkomstbord op de grens van de provincies Utrecht en Zuid-Holland. Reizigers die vanuit een andere provincie de provincie Utrecht binnenrijden, weten zich van harte welkom. Maar ook als ze de provincie Utrecht verlaten, krijgen zij binnenkort een hartelijke groet mee: tot ziens!

Het bord dat op 6 maart onthuld werd, is de eerste in een reeks van 56: 28 welkomstborden en 28 tot ziensborden. Er worden er 22 langs autosnelwegen geplaatst en 34 langs provinciale wegen. Vanwege de eigen provinciale Verordening bescherming natuur en landschap koos de provincie voor sobere borden. Dus zonder slogans enzo, want reclame langs de weg is verboden. Vanwege diezelfde verordening is ook het formaat van de borden bescheiden (1.40 x 0.70 m).
Dat de provincie Utrecht niet de eerste provincie is met welkomst- en tot ziensborden moge duidelijk zijn. Wel bijzonder is dat de Utrechtse borden ook langs de autosnelwegen geplaatst worden, waarmee de provincie Utrecht een grote extra groep automobilisten bereikt.

Meer informatie: Clara van Foreest, telefoon (030) 258 33 19 of Clara.van.Foreest@provincie-utrecht.nl