Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 7-03-2003
Persberichten district Maastricht (HP 13.30 uur) Vrijdag 7 maart 2003

Maastricht, aangehouden wegens belediging.

Een 26 jarige inwoner van Maastricht is donderdagavond 6 maart 2003 door de politie aangehouden wegens belediging van een politieambtenaar.
Doende met het bekeuren van een man die zich nodeloos ophield in portieken rond de Markt te Maastricht begon een andere man zich met het politieoptreden te bemoeien. Ondanks raadgevingen zich te verwijderen sloeg hij dit in de wind en bleef zich lastig te gedragen. Nadat hij een van de politieambtenaren uitmaakte voor racist werd hij aangehouden. Hij werd aan het politiebureau ingesloten waar tegen hem proces-verbaal in het kader van snelrecht werd opgemaakt. Na verhoor kon hij in de loop van de avond weer het politiebureau verlaten.

Maastricht, verzet tegen politie.

Donderdag 6 maart 2003 heeft de politie tegen een 18 jarige bromfietser uit Maastricht proces-verbaal opgemaakt wegens diverse verkeersovertredingen en verzet.
Een motorrijder van de politie zag donderdagnamiddag omstreeks 17.30 een bromfiets over de Tongerseweg te Maastricht rijden met een snelheid van ongeveer 60 km per uur. Nadat hij werd staande gehouden en hij te horen kreeg dat hij een bekeuring kreeg wegens het te hard rijden begon de jongeman zich lastig te gedragen. Hij vond 60 km per uur een normale snelheid en een proces-verbaal vond hij niet op zijn plaats. Nadat hij te horen kreeg dat de bromfiets overgebracht diende te worden voor het instellen van een technisch onderzoek uitte hij een aantal beledigingen en sloeg hij naar de politieagent. Daarop werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Bij zijn aanhouding pleegde hij ook nog verzet. Na gedreigd te hebben dat als hij zich zou blijven verzetten er pepperspray gebruikt zou gaan worden staakte hij zijn verzet en kon hij geboeid worden overgebracht naar het politiebureau. Dar werd tegen hem proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor kon hij huiswaarts.

Maastricht, dure mars.
Een 28 jarige inwoner van Meerssen is donderdag 6 maart 2003 door de politie bekeurd wegens het plegen van een winkeldiefstal. Hij stopte in een supermarkt aan de Ambyerstraat Noord te Maastricht een Mars in zijn kleding die hij aan de kassa niet aanbood om af te rekenen, terwijl hij dit met andere goederen wel deed. De diefstal werd opgemerkt door het personeel welke de politie informeerde. De winkeldief werd meegenomen naar het politiebureau war tegen hem proces-verbaal werd opgemaakt. Hij kreeg een transactievoorstel van 115 euro aangeboden. Na verhoor kon hij het politiebureau weer verlaten.

Maastricht, bekeuring voor inbrekerswerktuigen. De politie heeft donderdagavond 6 maart 2003 bij een controle op de Spoorweglaan te Maastricht bij twee inwoners van Maastricht inbrekerswerktuigen aangetroffen. Het tweetal werd door de politie aangehouden.
Omstreeks 21.30 uur werd door de politie een groepje van zes personen op de Spoorweglaan te Maastricht aangetroffen waarvan er twee iets voor de politie verborgen probeerde te houden. Het bleek om een tas te gaan die angstvallig uit het zicht van de politie gehouden werd. Bij controle bleek in de tas een betonschaar, drie tangen, twee schroevendraaiers en twee zaklampjes aanwezig te zijn. Op grond van overtreding van de Algemene Politieverordening van de Gemeente Maastricht werd het tweetal door de politie aangehouden. Aan het politiebureau kregen zij een proces-verbaal aangezegd wegens het voorhanden hebben van inbrekerswerktuigen. De werktuigen werden in beslag genomen.
De aangehouden verdachten zijn een 39 jarige vrouw en een 29 jarige inwoner van Maastricht.