Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 7-03-2003
Persberichten district Sittard (HP 13.30 uur) Vrijdag 7 maart 2003

Sittard, straatroof mislukt.

Een 40 jarige inwoonster van Sittard heeft donderdagavond 6 maart 2003 bij de politie aangifte gedaan van een mislukte straatroof. Het slachtoffer liep tengevolge van klappen met een staaf enkele behoorlijke pijnlijke kneuzingen op.
Lopende over de Wier te Sittard hoorde het slachtoffer omstreeks 19.15 uur van achteren naderende voetstappen. Toen zij omkeek zag zij een man naderen die een ijzeren staaf in zijn handen had. De man droeg een bivakmuts die herkenning voorkwam. De man sloeg het slachtoffer enkele malen met de staaf en raakte het slachtoffer meermaals. Zijn werd getroffen op rug, schouder en armen. Een tweede man hield vanaf enige afstand de uitkijk. Vermoedelijk was het te doen om de schoudertas van het slachtoffer. Omdat er echter een echtpaar naderde werd de beroving opgegeven en renden beide mannen snel weg richting het postkantoor. Daar had het slachtoffer beide mannen kort voor de beroving ook zien staan. Beide mannen waren ongeveer 18 jaar en ongeveer 1.80 lang. Beiden waren donker gekleed en droegen gymschoenen. Vermoedelijk zijn er enkele getuigen geweest die beide straatrovers in de omgeving van het postkantoor kort voor en mogelijk zelfs na de beroving gezien hebben. Mogelijk kunnen de getuigen bijdragen aan het bekend worden van de identiteit van de straatrovers. Zij kunnen contact opnemen met afdeling recherche in Sittard op het telefoonnummer 0900-8844. Het slachtoffer heeft van de poging tot straatroof aangifte gedaan. Van de klappen heeft zij enkele fikse pijnlijke kneuzingen opgelopen.

Beek, winkeldieven met geprepareerde tassen.

Beveiligingspersoneel van een winkelcentrum aan de Wethouder Sangersstraat te Beek heeft donderdagmiddag 6 maart 2003 een man en een vrouw aangehouden die met gebruikmaking van geprepareerde tassen meerdere goederen hadden ontvreemd.
Een 32 jarige vrouw uit Landgraaf en een 22 jarige man uit Hoenbroek werden omstreeks 15.15 uur door beveiligingspersoneel betrapt bij het plegen van winkeldiefstallen. Zonder te betalen werd een winkel verlaten. Bij het naar buiten gaan trad het alarm van de beveiligingspoortjes niet in werking. Daarop grepen de beveiligers in.

Het tweetal had strings, een jas, een trui, een broek, snoepgoed en een barbiepop ontvreemd in drie verschillende zaken in het winkelcentrum. De goederen werden in twee tassen gestopt die geprepareerd bleken te zijn en op een dusdanige manier geconstrueerd dat het alarm van de beveiligingspoortjes niet in werking treedt bij het verlaten van de winkels.
De gewaarschuwde politie heeft het tweetal meegenomen naar het politiebureau waar tegen hen proces-verbaal in het kader van snelrecht werd opgemaakt. Beide tassen werden in beslag genomen. De gestolen spullen zijn inmiddels aan de rechtmatige eigenaren teruggegeven.

Sittard, vogels uit volière gestolen.
Een bewoner van de Heistraat te Sittard heeft donderdagmiddag 6 maart 2003 bij de politie aangifte gedaan van diefstal van vogels uit zijn volière. Woensdagavond had de eigenaar zijn volièrevogels nog gevoerd. Donderdagmiddag trof hij echter een poortje van de volière niet meer afgesloten aan. Het slot bleek ontvreemd te zijn. Daarna bleek ook de diefstal van 20 verschillende vogels uit de volière. De dief heeft zich de toegang tot de tuin weten te verschaffen door over een muur te klimmen De vogels hebben een geschatte waarde van ruim 550 euro.