Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 7-03-2003
Persberichten districten Heerlen en Kerkrade (RKey; 13.45 u) Vrijdag, 7 maart 2003

Districten Heerlen en Kerkrade

Heerlen; snelheidscontrole
De politie heeft afgelopen donderdagmorgen een radar snelheidscontrole gehouden op de Heerlerbaan in Heerlen (binnen de bebouwde kom). Totaal werden 1.640 voertuigbestuurders gecontroleerd. Daarvan hebben 62 voertuigbestuurders de ter plaatse geldende maximum snelheid overtreden. Deze voertuigbestuurders krijgen de bekeuring allemaal thuisgestuurd. De hoogts gemeten snelheid bedroeg 75 km p/u.

Heerlen; winkeldiefstal
Personeel van een winkel aan de Akerstraat in Heerlen betrapte afgelopen donderdagavond een 42-jarige man uit die plaats bij diefstal allerlei levensmiddelen (ter waarde van totaal ruim tien Euro). De levensmiddelen werden door de gewaarschuwde politie in beslag genomen en teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar/winkel. De verdachte is bij de politie bekend voor eerder soortgelijk gepleegd delict (recidive). De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte en in het kader van een snelrechtprocedure kreeg hij meteen een dagvaarding mee om binnenkort voor de rechter te verschijnen.

Brunssum; aanrijding
Afgelopen donderdagmiddag omstreeks 15.00 uur vond op de Pastoor Savelbergstraat in Brunssum een aanrijding plaats. Een 77-jarige vrouw / voetgangster uit Brunssum die de rijbaan opliep, is in botsing gekomen met een auto, bestuurd door 67-jarige man uit Brunssum. De vrouw kwam bij de aanrijding ten val en kwam met haar hoofd op de grond terecht waardoor zij gewond raakte. Zij werd per ambulance overgebracht naar het Atriumziekenhuis in Heerlen alwaar zij werd opgenomen op de afdeling Intensive Care. De politie stelt een nader onderzoek in naar de precieze oorzaak en toedracht van de aanrijding.

Kerkrade; snelheidscontroles
De politie heeft vanmorgen radar snelheidscontroles gehouden op de Voorterstraat en op de Abtenlaan in Kerkrade. Op de Voorterstraat controleerde de politie totaal 150 voertuigbestuurders en op de Abtenlaan 36 voertuigbestuurders. Daarvan hebben op de Voorterstraat totaal 19 voertuigbestuurders de ter plaatse geldende maximum snelheid overtreden en op de Abtenlaan totaal 8 voertuigbestuurders. Een klein aantal van de totaal 27 voertuigbestuurders / snelheidsovertreders werd terplaatse bekeurd doch de meeste voertuigbestuurders krijgen de bekeuring thuisgestuurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 84 km p/u.

Landgraaf; winkelinbraak
Afgelopen nacht, omstreeks 03.20 uur kreeg de politie een melding van een inbraak in een winkel aan de Hoofdstraat in Landgraaf. De politie die snel ter plaatse ging trof de inbreker(s) niet meer aan en constateerde dat de toegang tot de winkel was verkregen door vernieling van een ruit. De inbreker(s) hebben een tweetal draagbare computers (laptops) gestolen. Bij de politie werd aangifte gedaan en die stelt een nader onderzoek in.