Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland




------ Persbericht -------


Politie Noord- en Oost-Gelderland
District Achterhoek

Persberichten van 7 maart 2003



Winterswijk - Diefstal

Bij een winkel aan het Weurden werden op 6 maart rond 16.50 uur drie digitale camera's gestolen. Vier mannen kwamen de winkel binnen en bleven lang voor een van de vitrines staan. Een medewerker vertrouwde het niet en ging kijken. Het slot van de vitrine bleek te zijn opengebroken. Een van de vier mannen ging ervandoor met drie digitale camera's. De andere drie mannen werden in de winkel vastgehouden totdat de politie arriveerde. Het gaat om een 26-, 19- en 23-jarige uit Winsum. De vierde verdachte werd later door postende politiemensen gezien en na een korte achtervolging opgepakt op het Kuipers Rietbergplein. Dit is een 20-jarige man uit Winsum.



Rekken - Licht gewond door verkeersongeval

Een 47-jarige inwoonster van Rekken is op 7 maart omstreeks 11.45 uur bij een verkeersongeval op de kruising van de Rekkenseweg en de Zuid Rekkenseweg licht gewond geraakt. De vrouw reed met haar personenauto over de Rekkenseweg en moest uitwijken voor een 16-jarige fietser uit Rekken die plotseling de weg over stak. De vrouw kwam met haar auto tegen een pilaar van een brugleuning. Door de aanrijding raakte de vrouw licht gewond aan haar hoofd.


Etten - Verkeersongeval met letsel

Een 76-jarige automobilist uit Silvolde is op 7 maart omstreeks 12.00 uur bij een verkeersongeval op de Zeddamseweg gewond geraakt. De man raakte tijdens het autorijden onwel en kwam daardoor met zijn auto op de verkeerde weghelft terecht. Hier botste hij tegen een vrachtauto die werd bestuurd door 56-jarige man uit Alphen aan den Rijn. Door de aanrijding werd de auto weggeslingerd. De man uit Silvolde is met onbekend letsel overgebracht naar het Slingelandziekenhuis in Doetinchem.


Aalten - Diefstal uit personenauto

Een 56-jarige vrouw uit Bocholt heeft aangifte gedaan van diefstal uit haar personenauto. De auto stond geparkeerd op een parkeerplaats aan de Barloseweg. Op 7 maart hebben onbekenden tussen 11.00 uur en 11.10 uur een ruit van de auto ingeslagen en een tas weggenomen.


Snelheidscontroles 7 maart

Haarlo:
Groenloseweg, 80 km uur, van 11.30 uur tot 12.30 uur, 88 passerende voertuigen, 6 overtredingen, hoogst gemeten snelheid 102 km/uur.






Einde berichten




Voor informatie:
Henny Plant, voorlichting politie Achterhoek, telefoon (0314) 69 40 11




---- --