Politie Rotterdam-Rijnmond

Middaguitgave vrijdag 7 maart 2003

* ANTI-TANKKANON EN ANDERE VERBODEN VUURWAPENS IN BESLAG GENOMEN

SPIJKENISSE - Tegen een 33-jarige Spijkenisser, woonachtig in de wijk De Akkers, werd donderdagavond proces-verbaal opgemaakt op grond van de Wet Wapens en Munitie, omdat bij de man in diens tuin een 550 kilo wegend anti-tankkanon en in zijn woning vier luchtdrukwapens, een gasalarmpistool, een revolver en enkele granaten werden aangetroffen. Het wapentuig werd in beslag genomen. De man, die weliswaar beschikte over verloven ten behoeve van de schietsport en het verzamelen van munitie, mocht de in beslag genomen wapens echter niet bezitten. Na verhoor werd hij donderdagavond weer op vrije voeten gesteld. Terwijl de overige wapens en granaten direct uit de woning werden verwijderd kon het anti-tankkanon pas vrijdag door de politie uit zijn achtertuin worden getakeld.


* VERDACHTE OVERVALLEN AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Rechercheurs van de Eenheid Middencriminaliteit en het district Zuid hielden eind februari een 35-jarige Rotterdammer aan, verdacht van tien gewapende overvallen op supermarkten en benzinestations in de wijk Hoogvliet en in Poortugaal. De man pleegde de overvallen vanaf begin maart van het vorig jaar tot begin februari van dit jaar en kon op 21 februari j.l. worden aangehouden. Door de rechter-commissaris werd hij, na voorgeleiding, inmiddels in bewaring gesteld. Samen met rechercheurs van het district Zuid startte de Eenheid Middencriminaliteit in november van het vorig jaar een onderzoek naar de gewapende overvallen, waarbij de gemaskerde verdachte onder bedreiging van een vuurwapen de cassiSres dwong de kassa-inhoud aan hem te overhandigen. Een aantal overvallen cassiSres liep daarbij zeer ernstige psychische en emotionele problemen op. De overvaller maakte in totaal enkele tienduizenden euro's buit, die opgingen aan luxe artikelen en reizen.

Ochtenduitgave vrijdag 7 maart 2003

* VROUW BEROOFD VAN TAS
ROTTERDAM - Donderdagavond omstreeks half tien werd op de Watertorenweg een 45-jarige Rotterdamse op haar fiets beroofd van haar tas. Het slachtoffer reed langs een stilstaande auto, waarbij een man stond, die haar gebaarde dat zij er gewoon langs kon rijden. Tijdens het passeren trok de man echter de tas van de vrouw, die op de bagagedrager van de fiets gebonden zat, eraf. De Rotterdamse viel vervolgens van haar fiets, terwijl de man de tas van de bagagedrager griste, in de auto stapte, waarin een tweede man achter het stuur zat, en er met z'n buit vandoor ging. In de tas zaten onder meer diverse persoonlijke bescheiden en een nog onbekend geldbedrag.


* AGRESSIEVE AUTOMOBILIST MET NOG OPENSTAANDE GEVANGENISSTRAF

AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Donderdagavond rond half elf controleerde politiepersoneel van het district Rotterdam-Centrum naar aanleiding van een verkeersovertreding op de William Boothlaan een 30-jarige Rotterdamse automobilist. Tijdens de controle werd in de auto een steekwapen aangetroffen, waarop de man werd aangehouden. Tijdens het overbrengen naar een politiebureau gaf de Rotterdammer een politieman een kopstoot, die daarbij gewond raakte. Tijdens de insluiting bleek dat de automobilist ook nog zo'n vijftig dagen gevangenisstraf tegoed had. Deze kon hij direct gaan uitzitten.


* SNELHEIDSCONTROLES
ROTTERDAM - Personeel van de Verkeerspolitie (Project Verkeershandhaving en Afdeling Verkeerstoezicht) hield donderdagmiddag en -avond radarsnelheidscontroles op de Statenweg, Strevelsweg, Westzeedijk en 's-Gravendijkwal. Tussen kwart voor drie en vijf uur en tussen kwart over negen en kwart over tien werd gecontroleerd op de Statenweg. Van de in totaal 3527 passerende automobilisten kunnen er binnenkort 414 een acceptgirokaart in hun brievenbus aantreffen. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 96 km/uur in plaats van '50'. Op de Strevelsweg werd tussen kwart over vier en kwart voor zes en tussen half acht en kwart voor negen gecontroleerd. Hier namen 154 van de 1171 passerende automobilisten het niet zo nauw met de 50-km-limiet. Hoogste score bedroeg hier 89 km/uur. Tussen kwart over acht en kwart voor tien flitste de snelheidsradar op de Westzeedijk 46 van de 400 voorbij de radarwagen rijdende automobilisten wegens overschrijding van de maximumsnelheid van 50 km/uur. Hoogst gemeten snelheid: 105 km/uur. Op de 's-Gravendijkwal, waar de radarwagen rond half negen maar een paar minuten stond, hielden 15 van de 30 passerende automobilisten zich niet aan de daar toegestane '50'. Hoogste score: 76 km/uur.