Nieuwsbericht

maandag, 7 maart 2003, 15.20 uur

NOORD-KENNEMERLAND

Verkeerscontrole

- Alkmaar, donderdag 6 maart 2003.
Donderdagmorgen tussen 07.30 en 09.15 uur werd een bromfietscontrole gehouden op de Jan de Heemstraat. Tijdens deze controle werden 31 bromfietsen en de bestuurders daarvan gecontroleerd. Van tien bromfietsen bleek dat de constructiesnelheid te hoog was (opgevoerd) en één bestuurder bleek niet in het bezit te zijn van een bromfietscertificaat.

- Alkmaar, vrijdag 7 maart 2003.
Op vrijdagmorgen werd tussen 11.15 en 12.00 uur gecontroleerd op de Nieuwe Schermerweg in Alkmaar. Van de 25 gecontroleerde voertuigen rede er negen sneller dan de toegestane 50 km per uur. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 75 km per uur. Tevens kregen vijf bestuurders een bekeuring omdat zij geen veiligheidsgordel droegen.

Twee vrouwen stelen geld uit woning
Alkmaar, donderdag, 6 maart 2003.
Donderdagmiddag tussen 14.00 en 15.00 uur werd door tot nu toe twee onbekende vrouwen geld weggenomen uit een woning aan de Coornhertkade. De vrouwen beelden aan en vroegen de bewoonster of zij even mochten kijken naar de geiser omdat die niet goed zou werken. Eén van de vrouwen ging met de bewoonster naar de keuken terwijl de ander wachtte in de kamer. Na enkele minuten kwam deze vrouw ook in de keuken waarna de twee vrouwen de woning verlieten. Kort daarop zag de vrouw dat er geld (onbekend bedrag) was weggenomen uit haar portemonnee. Ook bleken een paar bankpassen te zijn verdwenen. Het slachtoffer kon geen signalement geven van de twee vrouwen.

Rijden onder invloed van alcohol
Castricum, donderdag 6 maart 2003.
Donderdagavond werd een 57-jarige inwoner van Castricum aangehouden op de Prinses Beatrixstraat. De man reed daar als bestuurder van een personenauto. Bij controle bleek dat hij alcohol had gedronken. Hij blies 490 ug/l. Dat is ruim tweemaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/.l.

Brand in woning door brandstichting
Alkmaar, vrijdag 7 maart 2003.
Vrijdagmorgen omstreeks 03.20 uur werd de bewoonster van een woning aan de Stempelmakerstraat wakker van een vreemd geluid. Zij bemerkte vervolgens dat haar huis vol rook stond. Het bleek dat een rolcontainer tegen de voordeur van haar woning was gezet en in brand was gestoken. Hierdoor was de voordeur verbrand en was er brand ontstaan in de hal van de woning. Samen met haar kinderen heeft de bewoonster vervolgens de woning verlaten. Buren waren inmiddels begonnen met het blussen van het vuur voor de deur. Dit werk werd overgenomen door de brandweer die de brand wist te beperken tot de hal van de woning. De voordeur en de hal van de woning werden volledig vernield. Het hele huis bekwam zware rook- en roetschade. Uit onderzoek kwam vast te staan dat onbekenden brand hebben gesticht in de vuilcontainer en deze voor de voordeur van de woning hebben gezet. Vermoedelijk heeft de dader of hebben de daders gebruik gemaakt van een aantal tuinfakkels die werden weggenomen vanuit een tuin achter een woning aan de Slotenmakerstraat. Van de daders ontbreekt tot op dit moment elk spoor.
Eventuele getuigen van de brandstichting of de diefstal van de tuinfakkels worden verzocht contact op te nemen met de politie in Alkmaar, telefoon 0900-8844.

NOORDKOP

Alcoholcontrole
Den Helder, vrijdag 7 maart 2003.
Op vrijdagmorgen omstreeks 01.20 uur werd een 23-jarige man uit Den Helder in zijn woonplaats op de Polderweg gecontroleerd. De automobilist bleek alcohol te hebben gebruikt. Hij blies 430 ugl. Dat is twee maal het wettelijk toegestane maximum van 220 ugl (microgram alcohol per liter uitgeademde lucht). De man was opgevallen doordat hij met steeds wisselende snelheid reed. Hij kreeg een proces-verbaal.

Banden lekgestoken
Schagen, vrijdag 7 maart 2003.
In de nacht van donderdag op vrijdag werden in de Mauvestraat te Schagen banden van vijf personenauto's lek gestoken met een scherp voorwerp. Verschillende eigenaren hebben zich gemeld voor het doen van aangifte.

WESTFRIESLAND

Diefstal auto's
Medemblik-Wervershoof, vrijdag 7 maart 2003.
In de nacht van donderdag op vrijdag, tussen 23.30 en 09.15 uur werd een personenauto ontvreemd vanaf de Torenstraat in Medemblik. Het ging om een blauwe Volkswagen passat met kenteken HH-JG-94. Gedurende dezelfde tijd werd een personenauto gestolen vanaf de Oudweid in Wervershoof. Hier ging het om een rode Volkswagen passat met kenteken PT-DD-10.

Verkeerscontrole

- Andijk, vrijdag 7 maart 2003.
Op vrijdagmorgen werd tussen 11.00 en 12.00 uur op snelheid gecontroleerd op de Dijkweg in Andijk. In totaal werden vijftien voertuigen gecontroleerd. Hiervan reden er drie harder dan de toegestane 50 km per uur. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 82 km per uur.

- Hoorn, donderdag 6 maart 2003.
Op donderdagmiddag werd een gordelcontrole gehouden op de Westerdijk in Hoorn. Dit leverde in totaal zevenendertig bekeuringen op.
- Hoorn, donderdag 6 maart 2003.
Op donderdagmiddag werd tussen 16.30 en 17.30 uur een controle gehouden op bromfietsen op het Betje Wolffplein in Hoorn. Dit leverde zestien bekeuringen op. Er werd hoofdzakelijk geschreven voor het rijden op een opgevoerde bromfiets, maar ook wegens het niet dragen van een helm en technische gebreken.

Alcoholcontrole
Grootebroek, donderdag 6 maart 2003.
Op donderdagavond werd een 76-jarige man uit Grootebroek in zijn woonplaats op de Stede Broecweg gecontroleerd. De automobilist had juist een slok teveel gedronken. Hij blies 260 ugl, terwijl het wettelijk maximum op 220 ugl is gesteld. Het leverde de man toch een proces-verbaal op.

Aanrijding met drank
Westwoud, vrijdag 7 maart 2003.
Op vrijdagmorgen omstreeks 02.10 uur reed een 48-jarige politieman op een motorfiets over de Dokter Nuyensstraat in Westwoud. Ter hoogte van het Dorpshuis reed hij het parkeerterrein op. Vanaf het parkeerterrein kwam op dat moment een personenauto aangereden. De bestuurder reed tegen de verplichte rijrichting in en het uitzicht van de bestuurder was beperkt door een bevroren voorruit. Bij de uitgang reed hij tegen de motorrijder aan. Bij controle bleek de 36-jarige bestuurder alcohol te hebben gebruikt. Hij blies 550 ugl. Dat is tweeëneenhalf keer het wettelijk maximum van 220 ugl.

Aanrijding met gestolen auto
Berkhout, donderdag 6 maart 2003.
Op donderdagmiddag omstreeks 17.30 uur reed een 38-jarige man uit Winkel over de A7 onder Berkhout. De man reed met hoge snelheid over de linker rijstrook en wilde de afslag Hoorn oprijden. Hierbij reed hij achterop een personenauto die op de rechter rijstrook reed en ook de afslag Hoorn nam. Deze auto werd bestuurd door een 53-jarige man uit Hoorn. Door de aanrijding raakten beide auto beschadigd. De bestuurder uit Winkel maakte zich na de aanrijding lopend uit de voeten. Hij kon echter op de Kleine Wijzend worden achterhaald. De auto, een Volkswagen Scirocco, waarin hij reed bleek gestolen te zijn in Monnikendam op zaterdag 1 maart 2003. De man is inmiddels in verzekering gesteld.

Hennepplantage
Hoorn, vrijdag 7 maart 2003.
Op vrijdagmiddag ging de politie binnen in een woning aan de Poolster (Grote Waal). De buren hadden geklaagd over waterlast. Het vocht kwam via de muren hun woning binnen. In de woning trof men een hennepplantage aan. Deze nam de hele woning in beslag. In totaal trof men 1250 planten en de benodigde apparatuur aan. Tevens bleek dat de stroom illegaal werd afgetapt. De planten en de apparatuur werden in beslag genomen. De planten zijn inmiddels, op last van de officier van justitie, vernietigd. De bewoner van het pand was niet aanwezig. Hij moet nog worden gehoord.