Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout, 7 maart 2003

Team Altena:
Man loopt brandwonden op bij gaslek NIEUWENDIJK Op 7 maart was een inwoner van Nieuwendijk aan het werk bij een woning aan de Prinses Julianaweg. Hij was bezig een drainage aan te leggen voor de afvoer van grondwater dat zich ophield onder de fundering. De man dacht dat hij de afvoerbuis naar de riolering gevonden had en boorde een gat in de buis. Dit bleek echter de gasleiding te zijn. Door het boren ontstond een lek in de buis, het ontsnapte gas vatte direct vlam. De man liep brandwonden op aan zijn gezicht en onderarmen. Hij heeft zich onder doktersbehandeling gesteld. De brandweer heeft samen met medewerkers van Intergas de boel afgedicht en hersteld.

Team Gilze en Rijen:
Bedrijfsinbraak
RIJEN De politie onderzoekt een inbraak bij een bedrijf aan de Evergembaan die plaatsvond op donderdagavond 5 maart tussen 17.15 uur en 20.45 uur. De daders verschaften zich vermoedelijk toegang door een ruit in te slaan. Uit het pand verdween computerapparatuur. Ook zijn binnen verschillende computers vernield.

Gestolen auto gevonden
GILZE - De politie wilde in de nacht van 6 op 7 maart omstreeks 2.30 uur een auto controleren in de Aalstraat omdat de inzittenden met bivakmutsen op in de auto zaten. De bestuurder van de auto negeerde echter het stopteken en ging er als een haas vandoor. Na een achtervolging kwam de auto tot stilstand tegen een lantarenpaal op de Kapittelstraat. De beide inzittenden gingen te voet verder. Een van de inzittenden, een 19-jarige man uit Tilburg, kon ter plaatse worden aangehouden, de ander zag kans te ontkomen. De auto bleek in de nacht van 3 maart op 4 maart te zijn gestolen in Tilburg. De politie heeft de zaak verder in onderzoek.

Dronken achter het stuur zonder rijbewijs MOLENSCHOT In de nacht van 6 maart op 7 maart omstreeks 5.00 uur zag de politie op de Heideweg een auto slingerend over de weg rijden. De bestuurder, een 26-jarige man uit Breda, bleek te veel gedronken te hebben. De man blies bij de ademanalyse 505 ug/l, terwijl 220 ug/l maximaal is toegestaan. De man gaf tijdens zijn verhoor een valse naam op. Later bleek dat hij dit deed omdat hij niet in het bezit was van een rijbewijs. De man kreeg een bekeuring voor het rijden onder invloed, het opgeven van een valse naam en het rijden zonder rijbewijs.

Team Geertruidenberg Drimmelen: Dronken automobiliste
LAGE ZWALUWE Bij een alcoholcontrole op de Dorpsstraat hield de politie op 6 maart omstreeks 22.45 uur een 43-jarige vrouw uit Lage-Zwaluwe aan. Uit de blaasproef bleek dat ze teveel gedronken had. In het politiebureau onderging de vrouw een uitgebreidere blaasproef, de zogenaamde ademanalyse. Deze gaf een uitslag van 490 ug/l., terwijl 220 ug/l wettelijk maximaal is toegestaan. De vrouw is met een dagvaarding naar huis gestuurd.

Schoenen gestolen
RAAMSDONKSVEER - In de nacht van 5 maart op 6 maart werd ingebroken bij een schoenenwinkel op de Keizersdijk. De dader(s) kwamen binnen via de achterdeur. Uit het magazijn zijn circa honderd paar schoenen weggenomen. De lege dozen werden in de achtertuin achtergelaten.

Team Oosterhout:
Controle op gebruik autogordel OOSTERHOUT Op vrijdagochtend 7 maart controleerde de politie op de Hoofseweg op het gebruik van de autogordel. Elf automobilisten kregen een bekeuring omdat ze geen gordel droegen. Een persoon werd bekeurd omdat zij haar kind los op de achterbank vervoerde.

Bron: Connie Polak