Korps: Groningen, plaats: Diverse 7-03-2003
Persberichten Regiopolitie Groningen (Vrijdagmiddageditie) Vrijdag 7 maart 2003

Groningen: vrouw door het lint
De politie heeft vrijdagochtend in de Gerard Doustraat een 48-jarige vrouw uit Groningen aangehouden voor bedreiging. Een 36-jarige plaatsgenoot reed in zijn auto in voornoemde straat, waarna de hond van de vrouw bijna onder de Stadjer zijn auto kwam. Hij sprak vervolgens de vrouw op haar verantwoordelijkheid aan. Zij draaide vervolgens helemaal door en haalde thuis een mes op. De automobilist, die inmiddels zijn auto had geparkeerd, zag hierna de dolle vrouw met mes achter hem aan rennen. De man wist nog net zijn huis in te vluchten. De gewaarschuwde politie kon korte tijd later de verdachte aanhouden. De vrouw zal worden gehoord.

Groningen/Noordbroek/Veendam/Zuidhorn/Leens: verkeerscontroles De politie heeft op verschillende locaties verkeerscontroles gehouden. Op de Van Swietenlaan werd vrijdagochtend de snelheid gemeten met de lasergun. Hier kregen twee bestuurders een bekeuring uitgereikt. De overtreders reden respectievelijk 93 km/uur en 81 km/uur, waar een maximum toegestane snelheid geldt van 50 km/uur. In Noordbroek werd vrijdagmiddag op de Rijksweg N33 Noord de snelheid met de radar gemeten. Op deze locatie waren 29 automobilisten in overtreding. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 124 km/uur, waar een maximum toegestane snelheid geldt van 100 km/uur. In totaal werd van 740 bestuurders de snelheid gemeten. In Veendam werd dezelfde middag op de provincialeweg van Veendam naar de Pekelas ook de snelheid gemeten. Hier werden 9 overtredingen gemeten. De hoogst gemeten snelheid was in Veendam 120 km/uur, waar 100 km/uur is toegestaan. Hier passeerden 2060 voertuigen. In de hoofdstraat in Zuidhorn en Leens werd ten slotte woensdagochtend- middag gecontroleerd op het dragen van de autogordels. In totaal werden 21 voertuigen gecontroleerd. Hier was geen enkele bestuurder in overtreding.

Termunterzijl: dierenmishandeling
Een 32-jarige medewerker van de dierenambulance heeft vrijdagmiddag bij de politie aangifte gedaan van dierenmishandeling. De man viste in de ochtenduren een Pit-bull met witte vacht en een zwarte stip op de rug en staart, uit het water van de haven in Termunterzijl. Het beest was aan een zwaar voorwerp met een touw vastgemaakt en in het water gegooid. Het touw was kennelijk zo lang dat de hond met de bek boven water kan blijven en daarom niet is verdronken. Het beest heeft maximaal een week in het water gelegen. De politie probeert de herkomst van de hond te achterhalen

Inlichtingen, afdeling Communicatie, 0900-8844 (lokaal tarief)