Gemeente Leiden

Artikel Stadskrant

Henri Lenferink

Publicatiedatum: 7 maart 2003

Henri Lenferink: Veiligheid: niet alleen zaak van de politie

Leiden is veilig, maar niet overal even veilig. En er zijn nog altijd plekken waar mensen zich minder veilig voelen. Daar moeten politie, gemeente maar ook allerlei organisaties iets aan doen. Bijvoorbeeld woningcorporaties, horeca-ondernemers, winkeliers, hulpverlening voor alcohol en drugs. Leiden heeft gelukkig niet zulke grote stadsproblemen als sommige andere steden en daar mogen we blij mee zijn. Onderzoek wijst uit dat het steeds iets beter gaat met het gevoel van veiligheid van de inwoners. Wel moeten we allert blijven en voorkomen dat het weer erger wordt. Burgemeester en politie moeten daarom een goed gevulde gereedschapskist met bevoegdheden hebben om op te kunnen treden als dat nodig is. Wat wel toeneemt in Leiden is de criminaliteit en de overlast die gepaard gaan met alcohol en drugsverslaving. Het is van belang dat er daarvoor een sluitende aanpak is. Er moeten opvangmogelijkheden zijn waar verslaafden door de politie naar toe gestuurd kunnen worden. Anders leidt wegsturen tot verplaatsing van problemen. Leiden kan op die manier socialer, gezelliger en veiliger worden.

betrokken en benaderbaar

Henri Lenferink bezoekt in zijn campagne vele buurten en wijken in de stad. Op die manier leert hij de stad goed kennen én weet hij wat er speelt. Onder leiding van het wijkbeheerteam en een aantal wijkbewoners bezocht Henri Lenferink onder andere het Noorderpark in Leiden Noord, het computerproject voor allochtonen in buurthuis Het Spoortje. Foto: Bram Pater.

betrokken en benaderbaar

Henri Lenferink opende het Nooteboom weekend-schaaktoernooi waar dit jaar meer dan 300 mensen aan meededen. De eerste zet deed hij op het bord van schaakgrootmeester Friso Nijboer.

betrokken en benaderbaar

Sinds maandag woont Henri Lenferink in de Van Hogendorpstraat. Hier krijgt hij de sleutel van buurtburgemeester Wim Michon. Hij heeft de afgelopen tijd eerst in een verzorgingshuis geslapen en daarna in het studentenhuis aan het Flanorpad.

betrokken en benaderbaar

Natuurlijk gaan de burgemeesterskandidaten met elkaar in debat. Hier bij Catena waar Lenferink benadrukte dat de veiligheid niet gediend is met alleen maar instrumenten zoals preventief fouilleren. Het gaat ook om woningen van beter hang- en sluitwerk te voorzien, opvang voor verslaafden en andere maatregelen die overlast voorkomen. Samenwerking met andere organisaties is daarbij van groot belang.

Henri Lenferink: bevlogen, betrokken, benaderbaar

Kies op 11 maart een burgemeester tussen de mensen

Kijk voor het dagboek, wat anderen zeggen, publicaties en foto's op www.henrilenferink.nl

Deze pagina is gewijzigd op 7 maart 2003