Gemeente Leiden

Artikel Stadskrant

Parkeerbeleid zou een vorm van dienstverlening moeten zijn

Vijf vragen aanLinda Lieverse

Publicatiedatum: 7 maart 2003

Elke week stellen we vijf vragen aan een gemeenteraadslid. De eerste vier worden willekeurig gekozen uit een lijst van vragen die mede door Leidse burgers is samengesteld. De gemeenteraad bestaat uit 39 mensen die lid zijn van verschillende politieke partijen. Samen bepalen zij de grote lijnen van het beleid en controleren zij of Burgemeester en Wethouders de stad goed besturen. Deze week: Linda Lieverse.

Naam: Linda Lieverse

Leeftijd: 44

Beroep: hbo-verpleegkundige

In de raad sinds: maart 2002

Politieke partij: CDA

Linda Lieverse

Hoe denkt u over het Leidse parkeerbeleid?

Ik vind het parkeerbeleid nog teveel een vorm van beperking, in plaats van een vorm van dienstverlening, wat het zou moeten zijn. Eigenlijk moeten de wijken rondom het centrum gelijkgesteld worden: of vrij, of betaald parkeren. Door het beleid per wijk te bepalen krijg je een olievlekeffect: waar het nog gratis is, neemt de parkeerdruk ontzettend toe. Ik merkte dat laatst bijvoorbeeld toen ik door de Tuinstadwijk liep, de autos stonden overal, tot op de stoep aan toe. Ik denk dat er voor bezoekers daarom veel meer parkeerruimte moet komen, toch wel een paar duizend plaatsen. Het CDA zou bijvoorbeeld graag een ondergrondse parkeergarage willen bij de Lammermarkt. De parkeerplaatsen die er zijn moeten bovendien zo duidelijk mogelijk aangegeven worden, dat is ook een service aan de bezoekers. Wij willen namelijk graag dat Leiden aantrekkelijk blijft om te bezoeken!

Wat doet u om te weten te komen wat er leeft in de stad?

Natuurlijk komen er bij de fractie veel uitnodigingen binnen. Per week bekijken we wie waar heen gaat. Maar het allerleukst vind ik om er zelf op uit te gaan. Vorig jaar heb ik bijvoorbeeld de politie van de Stevenshof gebeld, en ben meegegaan op een avonddienst. Zo kom je te weten wat er speelt in een wijk. Ook heb ik een leuk contact met de Turkse gemeenschap. De voorzitter van de Turks Islamitische Culturele Vereniging spreek ik regelmatig. De Turkse gemeenschap in Leiden is vrij groot, en als je elkaars gebruiken kent krijg je ook meer begrip voor elkaar. Zo hoorde ik bijvoorbeeld van de voorzitter dat er onder de moskeebezoekers angst leefde sinds 11 september. We hebben toen een discussieavond over dit onderwerp gehouden, die ik heb voorgezeten. Dat geeft een goed gevoel.

Wat is het leukste aspect van raadslid zijn?

Het contact met de bewoners. En dan vooral de onverwachte momenten, zoals ik al noemde. Ik vind het leuk om buiten de gebaande paden te treden en te kijken wat daar leeft.

Wie bewondert u?

De schilder Mondriaan. Omdat zijn motto is: alsmaar doorgaan. Elke zomer ga ik naar het Kröller-Müller museum op de Hoge Veluwe, waar één van mijn lievelingsschilderijen van hem hangt, 'Pier en Oceaan'. Als ik dat zie krijg ik tranen in mijn ogen, zo mooi. Ik haal daar heel veel inspiratie uit.

Wat wilt u de Stadskrantlezers verder nog vertellen?

Alles wat ik aan de bewoners van Leiden wil vertellen is te vinden in mijn column op de CDA-website: Linda in Leiden. Hierin geef ik mijn kijk op gemeentepolitiek. Ook kunnen mensen hier met vragen terecht. Rond 15 maart breid ik dit uit met mijn eigen website: www.lindalieverse.nl

Deze pagina is gewijzigd op 7 maart 2003