Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 7-03-2003 3e persbericht van vrijdag 7 maart 2003

Berichten uit de regio

Eindhoven: Vrouw beroofd van tas
Een vrouw van 43 jaar uit Eindhoven is vrijdagochtend rond 9.00 uur beroofd van haar handtas. Toen ze op de Grote Berg liep, kwam er een brommer aanrijden. De bestuurder trok plotseling aan haar tas. De vrouw kon de handtas eerst nog vasthouden, maar moest uiteindelijk loslaten. De bestuurder van de brommer is er met de tas vandoor gegaan. Er zaten onder meer een mobiele telefoon en een portemonnee met pasjes in.

Eindhoven: Verkeerscontrole
Op de Bayeuxlaan zijn vrijdagochtend 39 bekeuringen uitgeschreven voor het afslaan in verboden richting, en vrijdagmiddag zijn er nog eens 16 processen verbaal uitgedeeld voor het in verboden richting afslaan. Eén bestuurder kreeg een proces-verbaal voor het rijden door rood licht. Twee bestuurders zijn geverbaliseerd voor het bellen tijdens het rijden en een jongen van 10 jaar oud kreeg een waarschuwing omdat hij afval uit een auto gooide.

Valkenswaard: Diefstal personenauto
Vanaf de Peperstraat is vrijdagmiddag tussen 14.00 uur en 15.00 uur een personenauto, merk Opel, type Vectra, kleur zwart, voorzien van het kenteken SX-FV-20, weggenomen.

Deurne: Winkeldief aangehouden
Een man van 31 jaar uit Helmond is vrijdagmiddag aangehouden omdat hij een winkeldiefstal zou hebben gepleegd. Rond 13.45 uur kwam de melding binnen dat er in een winkel aan de Kerkstraat in Deurne iets was weggehaald, en dat de verdachte er in een personenauto vandoor was gegaan. Een politie-surveillance zag een kwartier later de wagen rijden op de Kromme Steenweg in Helmond. De achtervolging werd ingezet, waarna de bestuurder op de Mierloseweg kon worden aangehouden. Hij zit nog vast voor nader onderzoek.

Best: Snelheidscontrole
Op de Oirschotseweg is vrijdagochtend een snelheidscontrole gehouden. Tussen 8.30 uur en 11.00 uur werden 1127 voertuigen gecontroleerd, waarvan er 255 te hard reden. Er mag daar 50 km/u worden gereden; de hoogst gemeten snelheid was 88 km/u.

Nuenen: Kluis weg bij inbraak
Bij een inbraak in een berging van een woning aan de Vredehof is een kluis met inhoud weggehaald. Het slot van de deur van de berging is opengebroken. Daarna werd de kluis uit de muur gebroken en meegenomen. Er zaten onder meer sieraden, papieren en munten in.