Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 7-03-2003 Mediaberichten 7 maart (17.30 uur / laatste berichten)

LIMBURG-NOORD 33 dronken bestuurders

LIMBURG-NOORD - De politie Limburg-Noord heeft in de afgelopen week 32 automobilisten en een bromfietser betrapt die met drank op achter het stuur zaten. De dronken bestuurders zijn betrapt bij controles in Weert, Helden, Reuver, Horn, Ottersum, Echt, Sevenum, Roermond, Venlo, Nederweert, Roggel, Meijel, Gennep, Leunen, Maasbracht, Baexem en Vlodrop.

De politie heeft dinsdagavond een 75-jarige dronken automobilist uit Echt in de kraag gegrepen. De automobilist was op de Olmstraat in Echt uit de auto gestapt om te plassen. Nadat hij was uitgestapt begon de auto vanzelf te rijden. De man had de motor aan laten staan en vermoedelijk was hij vergeten om de automaat van de auto in de neutrale stand te zetten. Terwijl hij achter de auto aanrende viel hij op de weg. De auto kwam tot stilstand tegen een lantaarnpaal. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt, zijn rijbewijs is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 7 uur opgelegd.

Bij een controle op de Koninginnesingel in Venlo heeft de politie in de nacht van maandag op dinsdag een 38-jarige automobilist uit Blerick in de kraag gegrepen. Bij een controle bleek onder andere dat hij teveel had gedronken, zijn auto was niet verzekerd en hij reed tijdens een ontzegging van de rijbevoegdheid. De auto is in beslag genomen en tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. De zaak wordt met toepassing van snelrecht afgehandeld.

De politie heeft dinsdagavond op de Rijksweg in Horn 200 blaastesten afgenomen. Daarbij zijn geen dronken bestuurders bekeurd. Bij een controle op de Sint Jansstraat in Ottersum zijn dinsdagavond 124 blaastesten afgenomen. Ook bij deze controle zijn geen dronken bestuurders betrapt.

De overige dronken bestuurders kregen rijverboden voor de duur variërend van 1 tot 24 uur. De politie blijft voortdurend aandacht schenken aan alcoholgebruik onder verkeersdeelnemers.

VENLO Verkeersgewonde

VENLO Vrijdagmiddag raakte een 45-jarige motorrijder gewond bij een verkeersongeval. De man bleek teveel alcohol genuttigd te hebben. Zijn rijbewijs is ingevorderd en vermoedelijk heeft hij zijn sleutelbeen gebroken.

De 45-jarige motorrijder uit het Duitse Moers man reed rond 14.00 uur over het Europaplein. Omdat een voor hem rijdende automobilist van rijstrook veranderde moest hij reageren. Hij verloor de macht over het stuur en kwam ten val. Hij raakte daarbij de wielen van een vrachtauto die bestuurd werd door een 36-jarige man uit het Oostenrijkse Linz. De motorrijder wilde in eerste instantie geen hulp ervaren en weer vertrekken op zijn motor. De politie nam hem desondanks mee naar het bureau om een blaastest af te nemen. Het resultaat van de test was goed voor een rijverbod van 8 uur en het rijbewijs van de man is ingevorderd.

VENLO Mishandeling

VENLO Een 13-jarig meisje uit Venlo heeft vrijdagmiddag bij de politie aangifte gedaan van mishandeling. Ze werd donderdagavond in het bijzijn van enkele vrienden door een vrouw tegen de achterkant van haar hoofd geschopt. Dit gebeurde donderdagavond rond 19.00 uur terwijl ze in een van de paadjes tussen de Herman Potgieterstraat en de Papagaaiestraat liep. De vrouw sprak hun aan waarop ze het meisje schopte. Het meisje verloor voor korte tijd het bewustzijn door de trap. De politie stelt een onderzoek in.